„Prvi putau povijesti Hrvatska će sjesti za isti stol s najmoćnijim europskim zemljama, i to nakon odluke hrvatskih građana na referendumu. Prema zadnjim anketama 62 posto građana podržava ulazak u EU, i vjerujem da će se tako izjasniti i na referendumu. Ne vjerujem da hrvatski narod želi ostati tamo gdje je bio do 1990. Godine“,  kazao je Goran Jandroković, na tribini 'Hrvatska 28. članica EU' koja je u organizaciji Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice održana u Splitu.

Da bismo uopće mogli doći do cilja trebalo je sastaviti arbitražni sporazum sa Slovenijom, pokrenuti procese oslobađanja od korupcije, reformirati pravosuđe a to sve smo postigli zahvaljujući Vladi Republike Hrvatske te predsjednici Jadranki Kosor te je ministar Gordan Jandroković nadodao da ulaskom u EU Hrvatska ne gubi nacionalni indentitet već ga jača te da će se i u Bruxsellesu govoriti hrvatskim jezikom kao jednim od službenih jezika Europske Unije.

Uz mnoštvo stranačkih dužnosnika, članova i simpatizera na tribini su nazočili župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader te saborski zastupnici Ivan Škaričić, Živko Nenadić te Vedran Rožić.