Na nedavnom sastanku Vijeća Europske unije u Bruxellesu, eurozastupnica i potpredsjednica HDZ-a Ivana Maletić imenovana je novom članicom Europskoga revizorskog suda (ERS).

Nakon što je Odbor za proračunsku kontrolu (CONT) Europskog parlamenta 8. travnja saslušao Maletić i podržao njenu nominaciju, a Europski parlament na plenarnom zasjedanju 16. travnja većinom glasova zastupnika to i potvrdio, odlukom Vijeća EU-a uspješno je okončana procedura imenovanja naše Ivane u to važno tijelo Europske unije.

Unija solidarnosti, pravednosti i zajedništva

- Imenovana sam članicom ERS-a na razdoblje od šest godina, a dužnost ću preuzeti 15. srpnja. Radujem se novim izazovima, a ono za što sam se zalagala u EP-u ostat će i dalje moji prioriteti: ravnomjerni razvoj država članica EU-a i smanjivanje nejednakosti među njima te jednake mogućnosti za sve: za poduzetnike, mlade, znanstvenike, poljoprivrednike... u cijelom EU-u! Želim Uniju solidarnosti, pravednosti i zajedništva u kojoj manje razvijeni dobivaju potrebnu pomoć i podršku, Uniju jedne brzine i ravnopravnih zemalja - poručila je za hdz.hr Ivana Maletić.

http://www.hdz.hr/vijest/eu/najjaci-ljudi-za-najvaznije-duznosti-nasa-ivana-maletic-postaje-clanica-revizorskog-suda

Konkretna vrijednost za europske građane

Zahvalila je pritom svim koleg(ic)ama u EP-u na podršci te Vladi RH i predsjedniku Andreju Plenkoviću na nominaciji:

- Proteklih 6 godina u Europskom parlamentu, kao i prijašnji intenzivni angažman na korištenju predpristupnih programa pomoći te na pristupanju Hrvatske u EU, vrijedno su iskustvo i temelj za rad u ERS-u. U suradnji s kolegama u EP-u radit ću na kvalitetnim rješenjima za pametna ulaganja i korištenje sredstava iz EU proračuna s ciljem da dosegnu najveću vrijednost za europske građane, vrijednost vidljivu u njihovome svakodnevnom životu.

Obitelj, znanje, Domovina

Maletić je potvrdila da će u Luksemburg, gdje je sjedište ERS-a, doseliti i njezina obitelj - suprug i njihovo troje djece.

- U karijeri sam uglavnom i bila usredotočena na teme o kojima upravo ERS odlučuje, i sada mi se pruža šansa za još konkretniji utjecaj. I dalje ću se uporno i dosljedno zauzimati za smanjivanje nejednakosti među članicama EU-a te dati sve od sebe da na novoj dužnosti što bolje pozicioniram Lijepu Našu te čvrsto zastupam hrvatske nacionalne interese - zaključila je naša Ivana.