Europarlamentarci iz Dubrovačko-neretvanske županije Dubravka Šuica, Ruža Tomašić i Oleg Valjalo sastat će se s europskim povjerenikom za regionalnu politiku Johannesom Hahnom u utorak, 10. rujna 2013. godine.

- Pelješki most zajednički je interes svih nas u Hrvatskoj, ali i svih članica Europske unije jer osigurava teritorijalni kontinuitet ne samo Republici Hrvatskoj, nego i EU. Zadaća je svih članova Europskog parlamenta iz Hrvatske, a posebno nas iz Dubrovnika, upoznati relevantne europske institucije s problematikom zemljopisne i prometne izoliranosti koja bi bila riješena dovršetkom izgradnje Pelješkog mosta - izjavila je HDZ-ova eurozastupnica Dubravka Šuica, inicijatorica sastanka s Hahnom.  Te dometnula:

- Nastavak izgradnje Pelješkog mosta i ceste Jadransko-jonskog koridora te inicijativa da dubrovačko područje ima status samostalne regionalne jedinice strateški su ciljevi mog djelovanja u Europskom parlamentu. Zajedno sa svojim kolegama, iskoristit ću sva moguća sredstva kako bi se ti projekti realizirali. Aktivno ćemo nastaviti lobirati i pratiti rad Europske komisije kako bismo došli do optimalnog rješenja za hrvatski jug - dodala je Šuica.

U pismu koje je poslala povjereniku Hahnu Šuica je naglasila važnost konsenzusa koji je na lokalnoj razini postignut o Pelješkom mostu te ga upoznala koliko Dubrovnik ekonomski, kulturno i zemljopisno doprinosi Republici Hrvatskoj. Mogućnosti razvoja Dubrovnika i dubrovačkog područja drastično su ograničene uslijed teritorijalne nepovezanosti koju bi jedino dovršetak Pelješkog mosta adekvatno riješio.

PrivitakVeličina
Importance of the Pelješac bridge136.89 KB