Predsjednik Karamarko, u pratnji međunarodnog tajnika HDZ-a dr. Mire Kovača, sastao se danas u Bruxellesu s predsjednikom Europske pučke stranke (EPP) Josephom Daulom. I nakon toga dao izjavu za medije:

Imali smo jako dobar razgovor, kao i uvijek, sa - sada mogu reći - prijateljem Josephom Daulom. Ono što mogu reći jest da će HDZ i naša koalicijska lista pobijediti na europskim izborima 25. svibnja. I tu bih završio, ne bih dalje komentirao. 

Na više dopunskih pitanja novinara hoće li na listi biti Ruža Tomašić, Karamarko je odgovorio:

Mislim da smo potrošili tu temu. Pobijedit ćemo, imali smo odličan razgovor, imamo sve što treba. Nakon što objavimo listu, sve će vam biti jasno…

Karamarko je, na upit novinara, komentirao i svoju jučerašnji „izjavu“ na Hrvatskom radiju da će „ukinuti zvijezdu petokraku kada dođe na vlast“:

Ne, ne treba to tako gledati. Rekao sam samo ono što uvijek govorim - da je naša stranka distancirana od bilo kakvog totalitarizma, i crvenog i crnog, i da bi u tom smislu trebalo kriminalizirati sve znakove koji podsjećaju na vremena kada su ljudi ubijani, mučeni, proganjani... Mislim i na nacizam i na komunizam. 

Predsjednik HDZ-a u Bruxellesu je sudjelovao na summitu EPP-a na kojem se razgovaralo o sastanku Europskog vijeća. Osim predsjednika stranaka narodnjačko-demokršćanske opcije, najjače političke grupacije u EU, kao i članova Predsjedništva EPP-a predvođenih Daulom, na summitu su sudjelovali i predsjednici Europskog vijeća i Europske komisije Herman Van Rompuy i José Manuel Barroso te kandidat europučana za novog predsjednika EK - Luksemburžanin Jean-Claude Juncker.

Briselsku izjavu predsjednika Karamarka možete i pogledati na sljedećem linku:

http://www.vecernji.hr/hrvatska/karamarko-o-koaliranju-s-tomasic-evo-sto-je-rekao-u-bruxellesu-928046