Eurozastupnica Ivana Maletić objavila je novi broj svog newslettera - mjesečnika I'M koji izdaje s ciljem informiranja javnosti o događajima vezanima za Europsku uniju i Hrvatsku.

http://www.hdz.hr/vijest/eu/novi-broj-mjesecnika-im-kako-je-slovacka-izi...

Nažalost, nema mjesta optimizmu…

Nakon uvodnika u kojem se Maletić prisjeća obraćanja pape Franje u EP-u i govori o novom investicijskom planu EK, slijedi autorski članak glavnog savjetnika u Direkciji za statistiku HNB-a (ujedno i profesora na zagrebačkoj Visokoj školi međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld) dr. sc. Davora Galinca koji ocjenjuje ekonomsku situaciju u Hrvatskoj temeljem Jesenskih prognoza EK, podataka Misije MMF-a i Postupka otklanjanja makroekonomskih neravnoteža. 

Prema njegovom stručnom mišljenju, stanje ne izgleda optimistično, a za pokretanje Hrvatske nužni su reformski iskoraci - s čijom realizacijom Milanovićeva vlada debelo kasni. 

(Ne)povlačenje EU sredstava 

Glavna tema mjesečnika je analiza HDZ-ove financijske ekspertice Maletić o katastrofalno lošem povlačenju EU sredstava iz svih programa dostupnih RH. Zaključak iscrpne raščlambe o (ne)korištenju EU fondova jest da će Hrvatska - „zahvaljujući“ nesposobnoj SDP-ovoj vladi - zbog neugovaranja projekata i kašnjenja provedbe na kraju 2016. zabilježiti siguran gubitak više od 300 milijuna eura. A u 2017. još i gore - više od 500 milijuna eura. Maletić o tome stalno upozorava javnost, a nedavno je na tu temu održala i prezentaciju pred mnogobrojnim novinarima.

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-vladin-novi-pocetak-sigurni-gubita...

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-analize-ivane-maletic-zasto-ce...

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/5-pitanja-ivane-maletic-sdp-ovoj-vladi-i...

Kreditno stabilni u smeću!

Naša se eurozastupnica u mjesečniku osvrnula i na najnovije procjene kreditne agencije Standard&Poor's koja je Hrvatskoj potvrdila dugoročni kreditni rejting u stranoj i lokalnoj valuti na BB (ispod investicijske razine) te joj procjenjuje stagnaciju BDP-a do kraja ove godine. Maletić stoga zaključuje da je to nedovoljno za poboljšanje uvjeta poslovanja i standarda, a nagoviješta život na sve veći dug i nastavak egzodusa mladih i stručnjaka u inozemstvo. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-procjene-sp-hrvatska-ce-i-dalj...

Brojne aktivnosti naše eurozastupnice

U pregledniku vijesti iz EP-a izdvojene su one o latvijskom preuzimanju predsjedanja Vijećem EU, predstavljanju Junckerova „Investicijskog plana za gospodarski rast Europe i stvaranje novih radnih mjesta“ ...

http://www.hdz.hr/vijest/eu/iz-stabilnosti-i-stednje-eu-krece-u-investic...

... posjet gradonačelnika i općinskih načelnika iz triju dalmatinskih županija Bruxellesu ...

http://www.hdz.hr/vijest/eu/maletic-ugostila-gradonacelnike-i-nacelnike-...

... kao i međunarodna konferencija „Izazovi upravljanja proračunom i fiskalna konsolidacija u Hrvatskoj“ koju je Maletić organizirala u Kući Europe u Zagrebu.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/imamo-sve-potencijale-za-izlazak-iz-...

Mjesečnik I'M u cijelosti vam je dostupan na donjem linku:

http://issuu.com/ivanamaletic/docs/im1_2015-za_objavu/1?e=9048185/11180714