Izaslanstvo EP-a u Odboru za parlamentarnu suradnju između EU i Ukrajine jučer je održalo radni sastanak na kojemu su članovi Izaslanstva pozdravili novoimenovanu proeuropsku i reformsku vladu izabranom na ukrajinskim parlamentarnim izborima krajem listopada. Sudjelovao je i naš eurozastupnik Andrej Plenković koji je početkom rujna izabran za predsjednika Izaslanstva za parlamentarnu suradnju između EU i Ukrajine, a koji je bio i šef Promatračkog izaslanstva EP-a na izborima u Ukrajini.

http://hdz.hr/vijest/eu/plenkovic-sef-promatrackog-izaslanstva-za-ukraji...

http://hdz.hr/vijest/eu/plenkovic-iz-kijeva-ukrajinci-izabrali-europu-i-mir  

EU za Ukrajinu

Eurozastupnik Plenković naglasio je snažnu potporu Izaslanstva EP-a teritorijalnom integritetu Ukrajine i daljnjem pomaganju Ukrajini na europskom putu.  

Članovi su, također, razmijenili mišljenja o situaciji u Ukrajini s glavnim direktorom Opće uprave za proširenje i politiku susjedstva EK Christianom Danielssonom, direktorom u Europskoj službi za vanjsko djelovanje Gunnarom Wiegandom, i veleposlanikom Konstantinom Jelisejevim iz Misije Ukrajine pri EU. Eurozastupnici su podsjetili na izazove nastale agresijom na istoku Ukrajine te su podržali ukrajinsko vodstvo u nastavku provođenja Sporazuma o pridruživanju. Raspravljalo se, također, o stanju ljudskih prava na Krimu te su članovi ukazali na važnost nepriznavanja ilegalne aneksije Krima od strane Ruske federacije.

Apel SDP-ovoj vladi!

Podsjetimo, eurozastupnik Plenković apelirao je u više navrata na hrvatsku vladu da što skorije ratificira Sporazum o pridruživanju Ukrajine s EU. Uvijek ističe da je Ukrajina treća zemlja po redu koja nas je 1991. priznala i moramo pokazati vrlo jasno i artikulirano što mislimo!

http://hdz.hr/vijest/eu/audio-apeliram-na-vladu-da-ratificira-ukrajinski...