Veliko priznanje našem eurozastupniku i predsjedniku Izaslanstva EP-a za parlamentarnu suradnju između EU i Ukrajine Andreju Plenkoviću koji je po izboru ukrajinskih dopisnika iz Bruxellesa jedan od četvero najboljih prijatelja Ukrajine u belgijskoj prijestolnici! 

„Političar koji vrlo dobro poznaje stanje u Ukrajini i može ga usporediti sa svojim iskustvom iz devedesetih na jugoistoku Europe. Pokušava uspostaviti i održati snažne veze između Ukrajine i EU te ima odlične diplomatske sposobnosti i znanje“ - riječi su to kojima su ukrajinski novinari opisali Plenkovića u engleskom izdanju tjednika Kyiv Post.

Članak možete pročitati na: http://www.kyivpost.com/content/business/world-in-ukraine-journalists-ra...

U klubu uglednika

Plenković se na listi nagrađenih našao rame uz rame s predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom, predsjednicom Kluba zastupnika Zelenih u EP-u Njemicom Rebeccom Harms i poljskim eurozastupnikom pučana Jacekom Saryusz-Wolskim. 

Zahvaljujem ukrajinskim novinarima na priznanju. Nastavit ću se zalagati za europski put Ukrajine te mirnu reintegraciju privremeno okupiranih područja Donbasa i ilegalno anektiranog Krima - komentirao je naš eurozastupnik dodijeljeno mu priznanje. 

EU dužnosnici za Ukrajinu  

Na popisu 12 najpopularnijih i Ukrajini prijateljski naklonjenih stranih političara, a koje su birali ukrajinski novinari i dopisnici iz Bruxellesa, nalaze se još predsjednik vanjskopolitičkog odbora u EP-u Elmar Brok, visoka predstavnica EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku (i potpredsjednica EK) Federica Mogherini, povjerenici EK Valdis Dombrovskis i Johannes Hahn, eurozastupnik i predsjednik neformalne skupine „Prijatelji europske Ukrajine“ Petras Austrevicius, eurozastupnici Mark Demesmaeker (Belgija), Charles Tannock (Velika Britanija), Marju Lauristin (Estonija), Gabrielius Landsbergis (Litva), Sandra Kalniete (Latvija), analitičar i suradnik Europskog centra za politiku u Bruxellesu Michael Emerson, kao i analitičarka Europskog centra za politiku Amanda Paul.