Sisačko-moslavačka županija. Nakon srdačnog druženja s građanima Siska, „plava skupina“ dan je završila uspješnim predizbornim skupom. Domaćin je bio Ivo Žinić, čelni čovjek sisačko-moslavačkog HDZ-a, koji se nazočnima obratio u pobjedničkom tonu, kakav će biti - uopće ne sumnjamo - i 25. svibnja. A poslije toga - u nove pobjede!

- Milanović vodi ovu zemlju ravno u propast i jedino rješenje je smjena SDP-ove koalicije na vlasti! Neki misle da ovi izbori nisu bitni. Nisu bitni onima koji ne vode računa o stanju u ovoj državi. Nije im bitno što ovdje ima sve više sirotinje i što mladi ljudi, a i cijele obitelji, odlaze iz Domovine - otvorio je Žinić skup.

Potom su nastupili naši kandidati - voditeljica dosadašnje HDZ-ove delegacije u EP-u Dubravka Šuica i Ivan Sablić, jedini predstavnik hrvatskog iseljeništva na svim eurolistama. Europska pučka stranka, naša obitelj u Europskom parlamentu - poručila je Šuica - sada ima Jean-Claudea Junckera, svog kandidata za predsjednika Europske komisije. Što više mandata HDZ dobije, u boljoj smo poziciji podržati ga: 

Narodnjaci - jamstvo gospodarskog oporavka

- Znate li što je alternativa? Socijalist Martin Schulz. Nikome nisu u interesu socijalisti na čelu Europe. Vidite li da svugdje gdje su socijalisti na vlasti u državama gospodarstvo stagnira? Nema uspjeha! Jedino ondje gdje su narodnjaci, odnosno demokršćani, situacija je bolja. Te države članice su ili izašle, ili izlaze iz krize! U Hrvatskoj imamo SDP-ovu koaliciju na vlasti i to je živi primjer neuspjeha!

Na ovim izborima - nastavila je Šuica - hrvatski će narod poručiti što misli o Milanoviću i njegovoj diletantskoj vladi. Da HDZ pobjeđuje, morale su priznati čak i SDP-ovske „ankete“! 

- Zamislite kakvi su onda stvarni rejtinzi! Snažni smo! I ne rasipajte glasove, osim ako ne želite pomoći SDP-u, te na našoj pobjedničkoj listi zaokružite HDZ-ove predstavnike. Mi ne mijenjamo boje ovisno o trenutku i prilikama. Stojimo uz svoju stranku u dobru i u zlu! 

Ivan Sablić se pak osvrnuo na neznanje u povlačenju novca iz EU fondova, rak-ranu SDP-ove vlade:

- Kada današnji dan završi, 10 milijuna kuna uplatit ćemo u proračun EU, a ništa iz njega nećemo povući. I tako svakog dana otkad smo postali članica EU. Tako se ne brane hrvatski interesi u Europi! 

Utjeha ogorčenim građanima

Prije predizbornog skupa, naši su se kandidati u Sisku, Novskoj i Kutini družili s građanima. Uz čvrst stisak ruke nezaobilazna, nažalost, tema: neuspjesi SDP-ove koalicije. No i tome se bliži kraj. Rješenje je tu, pred svima: u pobjedi HDZ-a! 

Naši su kandidati tijekom sadržajnog dana posjetili i Lonjsko polje te se upoznali s ogromnim turističkim potencijalima toga prekrasnog kraja Lijepe naše. Danas je plava skupina nastavila kampanju posjetom Karlovačkoj županiji.