Predstavnici hrvatske delegacije Europske pučke stranke u Europskom parlamentu - na čelu s voditeljicom delegacije Dubravkom Šuicom - uputili su, u povodu terorističkog napada u Francuskoj, pismo sućuti i izraz podrške voditelju francuske delegacije Europske pučke stranke Alainu Lamassoureu i veleposlanici Republike Francuske u Republici Hrvatskoj Michèle Boccoz.

Pismo zastupnika hrvatske EPP/HDZ delegacije u Europskom parlamentu prenosimo u cijelosti:

Užasnuti smo novim terorističkim napadom na nevine ljude na Engleskoj promenadi u Nici pa bih ovim putem željeli izraziti duboko suosjećanje, ali i potporu francuskom narodu i Vama osobno u ime hrvatske delegacije u Europskom parlamentu.

Očito je da zločincima ništa nije sveto, ne biraju sredstva za ostvarenje svojih suludih ciljeva, ali sam sigurna da samo zajedno i s vjerom u Boga možemo prevladati sve izazove koji su i dalje pred nama. Moramo se svim sredstvima nastaviti boriti protiv terorizma i svakog radikalizma.

U mislima s vama pa bih još jednom ovim putem željela izraziti duboko suosjećanje, ali i potporu francuskom narodu i Vama osobno kao predstavnicima Francuske Republike u ime hrvatske delegacije u Europskom parlamentu.

NAJOŠTRIJA OSUDA TERORIZMA

Eurozastupnici su, također, izrazili sućut i predsjedniku Provincije Alpe-Azurna obala (i bivšem gradonačelniku Nice) Christianu Estroziju, ali i predsjednicima ostalih francuskih parlamentarnih klubova u Europskom parlamentu, te još jednom istaknuli razočarenje novim terorističkim napadom i uputili podršku Hrvatske:

Najoštrije osuđujemo nasilje koje je počinjeno u vašem gradu ovim groznim, kukavičkim terorističkim napadom i iskreno se nadam, dok Nica prolazi kroz teško razdoblje, da će cijela međunarodna zajednica zajedno pobijediti u borbi protiv terorizma i pojačati postojeću suradnju kako bi se svi koji su sudjelovali u ovom strašnom činu priveli pred lice pravde.