U Milanu (Italija) je u tijeku sastanak Predsjedništva Europske pučke stranke (EPP) na kojem sudjeluju naši eurozastupnici: voditeljica naše delegacije Dubravka Šuica, Davor Ivo Stier i Ivana Maletić. Razgovarat će se o migracijama, granicama EU, Frontex-u i Transatlantskom trgovinskom sporazumu (TTIP). 

Velika tragedija broda s imigrantima

Na skupu će pak dominirati tema problem migracija stanovništva. Ova tema, nažalost, koincidira s velikom pomorskom tragedijom od prije nekoliko dana u Sredozemnom moru kada je poginulo 800 ljudi, dok se ukupan broj stradalih imigranata procjenjuje na više od 1.500 od početka ove godine.

Solidarnost u problemu izbjeglica

Valja istaknuti da će se razgovarati o useljeničkoj krizi i borbi protiv trgovanja ljudima s ciljem izgradnje jedinstvenog stava država članica EU - kojim bi se dogovorilo zajedničko rješenje za podjelu odgovornosti. Jer, neke se države članice opiru takvom rješenju - ne žele solidarno snositi teret izbjeglica i troškove nadziranja granica.

Weber otvara sastanak

Sastanak će otvoriti predsjednik Kluba zastupnika EPP-a u Europskom parlamentu Manfred Weber, a dolazak je potvrdio i povjerenik Europske komisije za migracije, unutarnje poslove i građanstvo Dimitris Avramopoulos. Drugi dan sastanka bit će posvećen stvaranju ozbiljnog političkog dokumenta o Transatlantskom trgovinskom i investicijskom partnerstvu (TTIP). 

http://www.hdz.hr/vijest/eu/za-ttip-ali-s-uskladenim-europskim-trzistem