Primorsko-goranska županija. U Rijeci su jučer postizbornu presicu zajedno održala trojica predsjednika - primorsko-goranskog HDZ-a Oleg Butković, riječkog (gradskog) odbora naše stranke Lucian Vukelić i županijskog HSS-a Ivo Zrilić - te (nacionalni) dopredsjednik HSP-a „Dr. Ante Starčević“ Ivan Kirin i HDZ-ov saborski zastupnik (i gradonačelnik Bakra) Tomislav Klarić. Prenosimo ključne naglaske iz izlaganja HDZ-ovih dužnosnika:

BUTKOVIĆ: HDZ-ovi razvojno-investicijski projekti

Izuzetno smo zadovoljni rezultatima u županiji - u usporedbi s prošlogodišnjim euroizborima dobili smo sedam posto više glasova! Građani su očito prepoznali HDZ-ove razvojne projekte za našu županiju koji su nedavno prezentirani na našoj velikoj investicijskoj konferenciji: nizinska pruga od Luke Rijeka do Mađarske, pruga preko Učke, nastavak autoceste Rijeka-Žuta Lokva, obnova zračne luke na Krku... 

Ali, kako reče predsjednik Karamarko, nema mjesta euforiji! Stanje je teško, projekti stoje, a vladajući nisu sposobni povući sredstva iz EU fondova. HDZ će ubrzo izvući Hrvatsku iz gliba SDP-ove nesposobnosti, pri čemu će i naši ozbiljni, već dokazani eurozastupnici odigrati važnu ulogu.

VUKELIĆ: Raste otpor spram SDP-a

Naša koalicija bilježi rast od šest posto na razini grada Rijeke, a posebno nas veseli veći odaziv glasača u odnosu na prošlogodišnje izbore za EP. Očito sve više raste nezadovoljstvo spram SDP-ove inkompetentne vlasti, kako na državnoj - tako i na gradskoj razini. 

KLARIĆ: Pomoć pri povlačenju novca iz EU fondova

Pobjeda je snažan vjetar u leđa za skorašnje predsjedničke i, vjerujemo, prijevremene parlamentarne izbore. Pobjeda naše koalicije ojačala je poziciju Europske pučke stranke (EPP) koja je i dalje najjača politička grupacija u EU. HDZ-ovi eurozastupnici, priznati stručnjaci, itekako će pomoći pri realizaciji gospodarskih projekata, posebno onih koji se mogu financirati iz EU fondova.