Naš eurozastupnik Andrej Plenković gostovao je na samom kraju 2014. godine u HTV-ovoj emisiji „Otvoreno“. Među ostalim, govorio je o katastrofalnoj politici i antieuropskom refleksu SDP-ove vlade, fantastičnom rezultatu Kolinde Grabar-Kitarović u prvom krugu predsjedničkih izbora, Josipovićevu debaklu, budućoj HDZ-ovoj vladi... Izdvajamo dio Plenkovićevih poruka:

Zastrašujući poraz za dosadašnjeg predsjednika!

Uvjerljiva pobjeda HDZ-a na europskim izborima, sa 107 tisuća glasova više nego na istim izborima 2013. godine, te loš rezultat Milanovićeva kandidata Josipovića u prvom krugu predsjedničkih izbora pokazuju da su građani razočarani aktualnom vlašću - da žele promjene! Da se i djelomice ostvarilo Josipovićevo obećanje o „novoj pravednosti“, ne bi Ivan Sinčić postigao takav uspjeh. Zajedno s rezultatom Kolinde Grabar-Kitarović i Milana Kujundžića ostavio je Josipovića na samo 38 posto glasova - što je zastrašujući poraz za dosadašnjeg predsjednika!

SDP-ova vlada srozala Hrvatsku

Vlada u tri godine mandata nije prepoznala Europsku uniju kao pravnu, razvojnu i ekonomsku zajednicu. Donošenjem Lex Perković bespovratno je izgubljen kredibilitet Hrvatske kao nove članice EU. Preslabom apsorpcijom europskih sredstava nisu iskorištene financijske prednosti članstva. Vlada je propustila šansu za reforme, što pokazuju kontinuirani pad BDP-a, povećana nezaposlenost te prekomjerni proračunski deficit.

HDZ preuzima odgovornost

Pred nama je godina političkih promjena. Buduća HDZ-ova vlast će, za razliku od aktualne, znati pokrenuti strukturne reforme u javnoj upravi i pravosuđu te porezno rasteretiti poduzetnike kako bi poboljšala poslovnu klimu.