(VIDEO) Kao što su lideri EPP-a u pedesetim godinama prošlog stoljeća utkali temelje današnje Europe, tako je i HDZ, prije 30 godina, za vrijeme tektonskih promjena u Europi, imao jedinstvenog čovjeka - našega prvog predsjednika dr. Franju Tuđmana, koji je uz snažnu potporu hrvatskog naroda uspio ostvariti naš san, a to su neovisnost, demokracija, i sloboda! - istaknuo je predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković u svom govoru na završnom izbornom skupu Europske pučke stranke (EPP), Kršćansko-demokratske unije (CDU) i bavarske Kršćansko-socijalne unije (CSU) u Münchenu.

Zajedničke europske vrijednosti

Poručio je da će HDZ još jednom uvjerljivo pobijediti na europskim izborima u Hrvatskoj i tako dati snažan doprinos EPP-ovoj većini u budućem sastavu Europskog parlamenta.

- Želimo li se suočiti s izazovima koji su pred nama, treba nam snažna Europska pučka stranka. Također, trebaju nam zajedničke europske poruke za komuniciranje naših vrijednosti, posebice našeg identiteta, kršćanskih korijena, individualnih odgovornosti i spremnosti svakog od nas da radi na dobrobit naše zajednice, naših naroda, naših država i naše Europe. To je Europska pučka stranka!

ZA snažnu & solidarnu Europu!

Imamo program koji sluša potrebe naših građana, razumije njihove brige i predstavlja naše zajedničke vrijednosti - naglasio je Plenković te nastavio:

- Poštujemo obitelj, štitimo Europu od ilegalnih migracija i otvaramo nove prilike, pogotovo za naše mlade i općenito za bolji životni standard građana. U nedjelju dajmo glas za snažnu i solidarnu Europu za kakvu se zalažu i HDZ i EPP i Manfred Weber. Uz veliki doprinos naših zastupnika, zajedno ćemo sudjelovati u rješavanju izazova za našu europsku budućnost!

Weber, Merkel, Söder…

Osim predsjednika HDZ-a i Vlade RH, na skupu su još govorili kandidat EPP-a za predsjednika Europske komisije Manfred Weber, njemačka kancelarka Angela Merkel, bavarski premijer dr. Markus Söder, bugarski premijer Bojko Borisov, predsjednik EPP-a Joseph Daul i predsjednica CDU-a Annegret Kramp-Karrenbauer.