Ovaj tjedan u Bruxellesu se održava Europski tjedan regija i gradova. Organizirano je oko 130 radionica na 30-ak različitih mjesta u Bruxellesu, s više od 5.000 sudionika i 800 govornika koji sudjeluju na raznim događanjima o regionalnoj politici EU.

Tom će prigodom - na poziv voditeljice naše delegacije u Europskom parlamentu Dubravke Šuice - u sklopu posebnog programa za posjetitelje u Europskom parlamentu boraviti nekoliko grupa iz Hrvatske. Iz Dubrovnika je pozvan Zbor dubrovačke katedrale na čelu s don Stankom Lasićem, zbor crkve svetog Blaža iz Zagreba, predvođen generalnim vikarom vlč. Vladimirom Kerečenijem, te udruga „Kamensko“ - predvođena gospođom Đurđom Grozaj.

U sklopu programa posjetitelji će obići znamenitosti grada Bruxellesa, te se upoznati s radom Europskog parlamenta. Sudjelovat će na konferenciji „Dubrovnik: Valorizacija hrvatske nematerijalne kulturne baštine u europskom kontekstu – Godina svetog Vlaha“, koju je organizirala eurozastupnica Šuica.

Ovo je još jedan u nizu posjeta Europskom parlamentu kojim eurozastupnica Šuica nastoji upoznati što više hrvatskih građana s radom EP-a, kako bi se ova institucija, a time i EU, sve više približila našim građanima.