Položaj hrvatskog naroda u BiH već godinama ne odgovara povijesnim odrednicama, a ni današnjici kad se BiH nalazi pred ulaskom u EU. Ta pozicija Hrvata je protunaravna, inverzna i neodrživa. Ovakva politika, bez obzira otkuda se vodi i tko je provodi, nije politika budućnosti u BiH. Bez hrvatskog naroda neće biti BiH! - istaknuo je član Predsjedništva HDZ-a i ministar državne imovine dr. sc. Goran Marić, i sam rođen u BiH (Grude), za bosansko-hercegovačko izdanje Večernjeg lista.

Izmjene Izbornog zakona - minimum

Bez promjene po hrvatski narod diskriminirajućega Izbornog zakona, najavljuje, situacija bi se mogla još više zakomplicirati:

- Polazna osnova i minimum su izmjene Izbornog zakona. Važno je otkloniti tu inverziju da Hrvate u Predsjedništvu BiH predstavlja osoba koju nije izabrao hrvatski narod. Tu inverznu, usudio bih se reći, perverznu pojavu, treba otkloniti što prije.

Najkonkretnija podrška naše Vlade

Izdvojio je da naša, HDZ-ova Vlada, predvođena predsjednikom Plenkovićem, na najkonkretniji način do sada daje potporu hrvatskom narodu u BiH:

- Osim te čvrste potpore, ohrabruje me i zajedništvo koje vlada među našim sunarodnjacima u BiH. Hrvatski narod jednostavno se ne miri sa sadašnjom pozicijom.

Poziv Bošnjacima i Srbima

Pozvao je Bošnjake i Srbe da sjednu s Hrvatima, dogovore se te da otklone nepravedni izborni zakon i zajednički grade državu:

- Nikad ne bih pristao da hrvatski narod bira predstavnika srpskog ili bošnjačkog naroda u Predsjedništvu BiH. Ovo sad je apsurdno - i taj apsurd treba otkloniti!