Do kasno je u noć u njemačkom Regensburgu (savezna pokrajina Bavarska) trajala fešta u povodu pobjede Kolinde Grabar-Kitarović, proslava koju je u tom gradu na Dunavu organizirao ogranak HDZ-a.

http://hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/njemacka-za-predsjednicu-9412-posto...

Domoljubna predsjednica

Kao što zacijelo znate, predsjednica je u Njemačkoj dobila čak 94.12 posto glasova! Stoga je predsjednik Temeljnog ogranka HDZ-a Regensburg dr. Ivan Galešić - ne bez ponosa - istaknuo u pozdravnom govoru da je Hrvatska nakon 15 godina napokon dobila domoljubnu predsjednicu:

- Vlada je do posljednjeg trenutka otezala s objavom termina izbora, a time i s početkom službene kampanje. Namjernim odugovlačenjem htjeli su staviti gospođu Grabar-Kitarović u neravnopravan položaj - jer je imala samo nekoliko tjedana da prezentira svoj program. Josipović je, s druge strane, masovno zloupotrebljavao položaj tadašnjeg predsjednika te je već mjesecima na teret državnog proračuna obilazio Hrvatsku u predizborne svrhe. No ni to mu nije pomoglo!

Stvarnost otpuhala maglu „anketa“

Josipovićeve „kućne“ ankete i manipulacije javnim mnijenjem kritizirao je pak tajnik HDZ-a Regensburg dipl. ing. Stjepan Mažar. Režimski su mediji svesrdno koristili su „ankete“ kako bi Josipovića po svaku cijenu sačuvali na predsjedničkoj poziciji. No ni to mu nije pomoglo!

- Josipović je okupio veliki tim pravnih stručnjaka kako bi izradio „Novi Ustav“. Nakon toga je proveo i „istraživanje javnog mnijenja“, koje je, naravno, „veličanstveno“ odobravalo njegove stavove. No postavlja se pitanje čijim je novcem platio te „aktivnosti“! 

Potom se Mažar osvrnuo na napade režimskih medija na pravo glasa Hrvata izvan Hrvatske:

- Neki su izmislili tezu da na izbore za predsjednika ne smiju izaći Hrvati iz iseljeništva jer ne plaćaju porez u Hrvatskoj?! No zaboravili su spomenuti da po toj logici glasovati ne bi smjeli ni nezaposleni, ni studenti...

ČESTITKA PREDSJEDNICI

Za kraj članka, prenosimo čestitku koju su dr. Galešić i Mažar u ime HDZ-a Regensburg uputili prvoj hrvatskoj predsjednici:

Poštovana predsjednice Republike, cijenjena gospođo Grabar-Kitarović! 

Čestitamo Vam od srca na pobjedi! Članovi i prijatelji HDZ-a naše iseljeničke zajednice u Regensburgu (Bavarska) s optimistizmom očekuju Vaše poteze i odluke u idućih pet godina. Čvrsto smo uvjereni da će naša domovina doživjeti društveni i gospodarski zaokret - koji će donijeti boljitak i prosperitet svim generacijama! 

Vi ćete hrvatskom narodu vratiti ponos, državi ugled u Europi i svijetu, a braniteljima dostojanstvo!