Bochum. Koordinacija Hrvatske demokratske zajednice Sjeverna Rajna Vestfalija (NRW) održala je u subotu redovne izbore za novo predsjedništvo i ostala stranačka tijela.

Izborna skupština započela je intoniranjem Lijepe Naše i minutom šutnje u spomen na poginule hrvatske branitelje te utemeljitelja stranke i moderne Hrvatske dr. Franju Tuđmana.

Izvješća o radu

Predsjednik Koordinacije dr. Veselko Jovanović podnio je izviješće o proteklom mandatu u kojem su istaknuti realizirani projekti kao što su intenziviranje odnosa sa sestrinskom strankom CDU (Kršćansko-demokratska unija), organiziranje političkih tribina i proslava, odnosi sa središnjicom HDZ-a, protekli izbori (za Europski parlament, predsjednika RH i parlamentarni) te podrška u radu Mladeži ove koordinacije. Nakon izviješća prvog tajnika Nike Ereša i rizničara Marina Belje, je jednoglasno razriješeno dosadašnje predsjedništvo te su uslijedili izbori za novo predsjedništvo - koji su protekli u demokratskom i konstruktivnom ozračju.

Novo vodstvo

Novo vodstvo se sastoji od ponovno izabranog predsjednika dr. Veselka Jovanovića, koji je tako dobio potporu za treći mandat i troje dopredsjednika: Kristijana Tušeka, Marija Primorca te Ivana Sičenice. Spomenuti kandidati izabrani su jednoglasno, jednako kao i prvi tajnik Koordinacije Niko Ereš. Drugi i treći tajnik, Jakov Mihaljević i Dario Peran, dobili su jednaku potporu prisutnih delegata, kao i novoizabrana rizničarka Mirjana Renić Matić.
Dvoje naglednika riznice su Silvija Primorac i Antun Pavlić, a za članove predsjedništva izbrani su: Stanko Galičić, Vlado Munđar, Jakob Jugović, Luka Bukovaci Ivan Bukovac. Na kraju su izabrani članovi nadzornog odbora: Nenad Krajačić, Marin Beljo i Daniel Grgić.

Snažne veze s Domovinom

U spomenutim stranačkim tijelima zastupljenost mladih je jednako prisutna kao i zastupljenost svih ogranaka koji zajedno čine Koordinaciju. Tako je osiguran nastavak učinkovitog djelovanja i uspješna realizacija rezultata za dobrobit hrvatskih građana ovog područja kao i HDZ-a u cijelosti. Istaknuti su, nadalje, ciljevi novog predsjedništva - nastaviti radom na dosad izgrađenim čvrstim temeljima ove stranačke organizacije, imajući u vidu želju da svojim angažmanom doprinesu gospodarskom, kulturnom i političkom razvoju Domovine.