Frankfurt na Majni (Njemačka). U dupkom punoj dvorani u Hrvatskom centru održana je Klauzura Hrvatske demokratske zajednice za Njemačku. Jedinstvo domovinske i izvandomovinske Hrvatske jedna je od ključnih točki programa obnovljenog HDZ-a. I na frankfurtskoj Klauzuri - kao i na onima održanim prethodnih dana u Domovini - pobjedničko ozračje i domoljubni zanos. Apsolutna mobilizacija za pobjedu i preuzimanje odgovornosti za sudbinu Hrvatske. Živimo Hrvatsku! Trajne i čvrste veze domovinske i iseljene Hrvatske - u povijest utkano zajedništvo. Vratit ćemo dostojanstvo domovini - zajedno stanimo iza Programa za spas Hrvatske. 

Zajedništvo i domoljublje

Na Klauzuri su se okupili glavni tajnik HDZ-a (i čelnik Izvršnog izbornog stožera) Milijan Brkić, saborski zastupnici - Ivan Šuker i Ante Babić (predsjednik HDZ- ova Odbora za iseljeništvo), tajnica HDZ-a za iseljeništvo Margareta Mađerić… Te osamdesetak predstavnika Koordinacija i Ogranaka HDZ-a iz Njemačke. Sa svrhom i nakanom - motivacija, osnaživanje i - razgovor o Programu za spas Hrvatske. 

Na samom početku, uime domaćina pozdravni govor održao je predsjednik Koordinacije HDZ-a Srednja Njemačka Kruno Šimović.

Zajedno pobjeđujemo

Glavni tajnik Brkić u svom je govoru istaknuo iznimnu važnost hrvatskog iseljeništva za boljitak Domovine. Odmah na početku, zahvalio se iseljenicima u Njemačkoj za golemu potporu kandidatkinji HDZ-a na predsjedničkim izborima. A tako će biti i na parlamentarnim - jer budućnost Hrvatske je u pitanju.

- Od hrvatskog iseljeništva očekujemo da i na ovim parlamentarnim izborima - za koje još ne znamo kada će biti - iziđu i svojim glasovima sruše nesposobnu Milanovićevu vladu! U mandatu ove vlade iz Hrvatske je iselilo više od 100 tisuća ljudi, smanjuje se broj zaposlenih i povećava broj nezaposlenih. A 300 tisuća građana je blokirano! SDP se uspio posvađati sa svim slojevima društva: braniteljima, gospodarstvenicima, sindikatima, liječnicima, znanstvenicima…. Da bi opstali na vlasti - ne biraju sredstva! Glavni njihov „program“ je - kako napasti i ocrniti HDZ. Pritom se služe metodama podmetanja, laganja, izazivanju sukoba…  Licemjerni su do te mjere da - u predizborne svrhe - posežu i za predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom! Iako su ga sve donedavno proglašavali i ovakvim i onakvim. Njihovo licemjerstvo vidljivo je (i) kod promjene stava o izgradnji Pelješkog mosta. Da dobiju poneki glas više, SDP bi taj most nazvao i po pokojnom ministru obrane Gojku Šušku!

SDP-ova „Koalicija do posljednjeg daha“

Dodao je da je golema povijesna uloga hrvatskog iseljeništva u obrani i stvaranju Hrvatske. A naša će vlada ukloniti administrativne i gospodarske zapreke za povratak iseljenika i omogućiti im da investiraju u svoju domovinu. Osnovat će se i ministarstvo za Hrvate izvan Hrvatske te implementirati program mjera kojima će se zaustaviti egzodus.

- Ne smijemo dopustiti gašenje naših ognjišta - ni u Hrvatskoj ni u BiH. Moramo sve učiniti da ne iseljavaju i mladi i njihove obitelji - kojima premijer Milanović poručuje da je najbolje da odsele u Zapadnu Europu. Što očekivati od takvog premijera i njegove koalicije - koju mi nazivamo „Koalicijom do posljednjeg daha“?! Ili - „Koalicija do posljednje plaće“. Oni će zbog svojih interesa odgađati izbore - dokle god budu mogli. Upravo to najbolje govori o njihovoj „brizi“ za državu!

Do pobjede!

O pripremama za pobjedu i motiviranju članstva govorili su sabornici Ivan Šuker i Ante Babić, tajnik Koordinacije HDZ-a Srednje Njemačke (i član Središnjeg odbora HDZ-a) Franjo Akmadža, predsjednici Koordinacija HDZ-a - dr. Veselko Jovanović (Sjeverna-Rajna Westfalija), Mile Baričević (Baden-Württemberg) i Ivan Šokić (Bavarska). Moderator je bio predsjednik Ogranka HDZ-a Frankfurt (i član Nacionalnog vijeća) Ivan Sablić.

ŽIVIMO HRVATSKU!

Slavonski Brod

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/klauzura-u-slavonskom-brodu-povijesn...

Zagreb

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/klauzura-u-zagrebu-sluzit-cemo-svome...

Vrgorac

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/klauzura-u-vrgorcu-zajedno-stanimo-i...

Zadar

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/klauzura-u-zadru-nikakvi-rezultati-i...