Izaslanstvo HDZ-a, predvođeno predsjednikom Andrejem Plenkovićem, sudjelovalo je na XIII. Izbornom saboru HDZ-a BiH u Mostaru. Predsjednik Plenković obratio se okupljenim izaslanicima naše sestrinske stranke. Donosimo njegove ključne poruke:

Više nego sestrinske stranke

HDZ BiH i HDZ puno su više nego samo dvije sestrinske stranke. Mi dijelimo iste vrijednosti, pripadamo istom nacionalnom korpusu i podjednako volimo i Hrvatsku i BiH, dvije domovine hrvatskog naroda! Podržavamo cijelu BiH i po stoti ću put ponoviti: BiH nema većeg prijatelja od Hrvatske! Ali isto tako, nikada neću prestati isticati da se treba promijeniti nepravedni izborni zakon koji omogućuje da Hrvatima drugi biraju političke predstavnike! Svaki se konstitutivni narod treba osjećati dobro u BiH i biti stvarno ravnopravan! Mi europski put BiH, i kao stranka, ali i kao Vlada i kao Republika Hrvatska, snažno podržavamo. Znamo da HDZ BiH u tome ima prominentnu ulogu!

Glas Hrvata iz BiH u Europskom parlamentu

4. mjesto članice HDZ-a BiH Željane Zovko na našoj listi za EU izbore znak je snažne podrške Hrvatima u BiH. Jedini se HDZ zauzeo da se vaš glas čuje u Bruxellesu! Zovko se pokazala sjajna za interese Hrvatske, ali i cijele Bosne i Hercegovine, osobito za važnu poruku o ravnopravnost svih konstitutivnih naroda! Poručujemo vam - niste sami, što smo jasno izrekli i donošenjem saborske Deklaracije o pravima i položaju Hrvata u BiH! Jasno smo to pokazali i s Hrvatskom bolnicom u Novoj Biloj, čiju je izgradnju pokrenuo dr. Franjo Tuđman, a neki dan je završen i njen 6. blok - koji je najvećim dijelom financirala hrvatska Vlada. I time smo dali čvrstu potporu svom narodu da ostane u BiH!

Zovko: Dovedimo Europu još bliže BiH!

Naša aktualna eurozastupnica i 4. na pobjedničkoj listi za predstojeće EU izbore Željana Zovko također se obratila okupljenima na Izbornom saboru HDZ-a BiH:

- Napokon je došlo i to vrijeme da i hrvatska Vlada i HDZ imaju predsjednika koji je bez fige u džepu stao uz Hrvate u BiH! Oko trećine državljana BiH ujedno su i hrvatski državljani. Svi vi ste time i europski građani te 26. svibnja imate priliku izaći na EU izbore. Neka se čuje vaš glas, glas nas Hrvata iz BiH! Hrvata kojima je nepravednim izbornim zakonom nametnut Komšić premda uopće ne predstavlja naš narod. Dovedimo Europu još bliže BiH, jer to je jedina nada da naša zemlja i mi Hrvati kao konstitutivni narod možemo naprijed!

Čestitka Draganu Čoviću

Po završetku Sabora, predsjednik Plenković na svom je Twitteru čestitao Draganu Čoviću na ponovnom izboru za predsjednika HDZ-a BiH.

- Čestitam Draganu Čoviću na ponovnom izboru za predsjednika, kao i novom vodstvu HDZ-a BiH. Naša lista i program #HrvatskaZaGeneracije na EU izborima jamstvo su podrške EU putu BiH te zalaganja za jednakopravnost Hrvata kao konstitutivog naroda.