Sve je spremno za svečanu inauguraciju prve hrvatske predsjednice 15. veljače! Uz ugledne domaće i inozemne goste iz političkog, ali i gospodarskog, kulturnog, akademskog i društvenog života, prvi put u 20 godina predstavnik hrvatske manjinske zajednice u Srbiji nazočit će inauguraciji predsjednika matične domovine.

Ispunjenje obećanja 

Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Petar Kuntić istaknuo je da je poziv na svečanost inauguracije za njega velika čast, posebice jer će prvi put netko iz zajednice vojvođanskih Hrvata nazočiti inauguraciji predsjednika svoje države:

- Poziv predsjednice tumačim kao spremnost da ispuni obećanja o većoj skrbi, koje nam je dala tijekom predsjedničke kampanje. To je uostalom i logično jer ju je promovirala Hrvatska demokratska zajednica koja je do sada imala najviše razumijevanja za naše probleme i položaj!

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/vojvodanski-hrvati-napokon-smo-...

Za rješavanje otvorenih pitanja

Kuntić je pritom komentirao i dolazak srbijanskog premijera Aleksandra Vučića na inauguraciju te istaknuo uvjerenje da poziv vodi unaprjeđenju i normaliziranju odnosa:

- Poslije svih problema i negativnih interpretacija u Srbiji vezanih za pobjedu Grabar-Kitarović, vijest da premijer Vučić dolazi na njezinu inauguraciju, za pripadnike hrvatske manjine u Srbiji i srpsku manjinu u Hrvatskoj je dobra. 

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/predsjednica-preokret-u-odnosu-...

PREDSJEDNICA ZA HRVATE U VOJVODINI

Podsjetimo, Kolinda Grabar-Kitarović prvi je predsjednički kandidat koji je u sklopu izborne kampanje posjetio vojvođanske Hrvate! Pri posjetu Subotici u sjedištu DSHV-a, predsjednica je održala predizborni skup na kojem je jasno i odlučno istaknula da će ih istinski poduprijeti, slušati njihove probleme te će se kao predsjednica RH snažno boriti za prava i zajednicu Hrvata u Vojvodini!

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/vojvodanski-hrvati-za-predsjedn...