Više od 800 članova Mladeži HDZ-a i sestrinskog HDZ-a BiH hodočastilo je u Međugorje, jedno od najpoznatijih hodočasničkih mjesta u svijetu. Pomladak dvije sestrinske stranke okupio se kako bi u molitvi poslao poruku zajedništva, ljubavi i mira - za sretniju budućnost hrvatskog naroda. Valja istaknuti da im se pridružio i pomladak Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV).

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/u-medugorje-hodocastimo-po-zago...

Okupljeni u molitvi

Zajedno s mladima iz cijele Hrvatske, BiH i svijeta u ovo poznato svjetsko mjesto okupljanja vjernika hodočastilo je izaslanstvo naše stranke - predvođeno direktoricom kampanje (kninskom gradonačelnicom i članicom nacionalnog Predsjedništva) Josipom Rimac. Te izaslanstvo sestrinskog HDZ-a BiH, predvođeno predsjedateljem Predsjedništva BiH (predsjednikom HNS-a BiH i predsjednikom HDZ-a BiH) prof. dr. Draganom Čovićem. Sestrinska mladež okupila se u etno-selu Međugorje, a hodočašće su potom u molitvi nastavili usponom na Brdo ukazanja. Molitvu krunice predvodio je voditelj Miljenko Musa. Potom je uslijedilo okupljanje ispred župne crkve Svetog Jakova u kojoj je služena sveta misa.

Zajedno i ponosno

Predsjednici Mladeži HDZ-a, sestrinskog HDZ-a BiH i Mladeži DSHV-a Josip Bilaver, Vedran Kožul i Mario Vrselja istaknuli su - ne bez ponosa - da je ovo zajedničko hodočašće još jedan dokaz kako su mladi Hrvati odakle god dolazili jedno biće. Glavni tajnik HDZ-a BiH Vlado Džoić i direktorica kampanje Josipa Rimac u obraćanju pomlatku naglasili su da ovo hodočašće služi svima na ponos. Organizatori su se pak zahvalili svima koji su pomogli u organizaciji hodočašća u nadi da će ovo molitveno okupljanje mladeži postati tradicionalno.