U svom obraćanju u njemačkom gradu Bad Homburgu na "Večernjakovoj domovnici 2019", 13. po redu nagradi najpopularnijih Hrvata u iseljeništvu, potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić istaknuo je da nikada ne smijemo zaboraviti neizmjerni doprinos iseljene Hrvatske i naših sunarodnjaka u Bosni i Hercegovini stvaranju, obrani i oslobađanju RH:

Ulaganja & povratak

- Stoga je naša obveza učiniti sve i stvoriti uvjete našim iseljenicima za ulaganja i njihov povratak u Domovinu. Vrijeme je da Hrvatska otvori svoja vrata iseljenicima, a naša je Vlada već napravila veliki iskorak u tom smjeru donošenjem novog zakona o hrvatskom državljanstvu! Hrvatsko iseljeništvo golemi je potencijal od neprocjenjive vrijednosti za Hrvatsku. Samo zajedno možemo pridonijeti boljitku naše Hrvatske!

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/izmjene-zakona-o-drzavljanstvu-ovo-je-mali-korak-za-hrvatsku-ali-veliki-za

Podsjetio je i na potporu koju je Njemačka dala Hrvatskoj u njenom osamostaljenju i međunarodnom priznanju, dodavši koliko je i danas važno intenzivirati gospodarsku suradnju i osnaživati partnerske i bilateralne odnose između RH i Njemačke.

Vjera u sebe i svoj narod!

Čestitajući svima nagrađenima i nominiranima za „Večernjakovu domovnicu“, među kojima su brojni sportaši, glazbenici, glumci, javni djelatnici… koji su „svojim uspjesima diljem svijeta najveći promotori Hrvatske“, još jednom je zahvalio našim iseljenicima:

- Svojim predanim radom pridonosite jačanju ugleda i RH i hrvatskog naroda. Među vama ima i puno Hrvata iz BiH, koji su jednako raseljeni diljem svijeta kao i Hrvati iz RH. Pozivam vas sve da vjerujete u sebe i svoj narod te u ostvarenje svojih snova. Nikada nemojte zaboraviti da smo mi jedan narod s dvije domovine i da naše srce jednako kuca za obje - Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu!