Potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner sudjelovao je danas - na osobni poziv više dužnosnika i zastupnika u Bundestagu (njemačkome saveznom parlamentu) - na tradicionalnome Međunarodnome molitvenom doručku u Berlinu, u društvu s nizom predsjednika država i nacionalnih parlamenata iz cijelog svijeta te najutjecajnijim njemačkim političarima.  

S potpredsjednikom Bundestaga

Dan ranije, 26. lipnja, potpredsjednik Reiner posjetio je Bundestag u kojem je održao više sastanaka s renomiranim zastupnicima te ostalim uglednim njemačkim političarima. Zacijelo najvažniji sastanak bio je onaj sa svojim kolegom - potpredsjednikom Bundestaga Johannesom Singhammerom. 

Akademik Reiner razgovarao je, među inim, i s Hellmutom Königshausom, povjerenikom Bundestaga za parlamentarni nadzor nad njemačkom vojskom (Bundeswehr), a sastao se i s Klaus-Peterom Willschom, dugogodišnjim predsjednikom Bundestagova Odbora za njemačko-hrvatsku suradnju. Susreo se i s više članova vlade Angele Merkel. Primjerice, s Thomasom Rachelom, zamjenikom njemačkog ministra obrazovanja i znanosti. 

Partnerstvo Njemačke i Hrvatske

U razgovorima akademika Reinera s njemačkim kolegama dominirale su dvije teme: jačanje suradnje Hrvatske i Njemačke na svim poljima, od onih političkih do gospodarskih, te uloga Hrvatske u EU i procesu pridruživanja zemalja jugoistočne Europe.