Saborski zastupnik (i član našeg nacionalnog Predsjedništva) Gordan Jandroković danas se u Saboru u izjavi za Novu TV osvrnuo na, između ostalog, izvještavanje nekih medija o tajnom putovanju Stjepana Mesića u Sjevernu Koreju.

Izjavu možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Skandalozno!

Ne znam je li g. Stjepan Mesić bio u Sjevernoj Koreji - vidim da mediji o tome pišu. A ako je bio tamo kao bivši predsjednik - i ako je to plaćeno iz proračuna - onda je to prvorazredni skandal. To se nikako nije smjelo dogoditi. Ako je bio privatno, onda isto tako treba vidjeti zašto i tko je to platio, jer on je - bez obzira na pravo na svoje privatne stvari - bivši predsjednik te ima svoj status i privilegije koje mu to nosi.

Diktatura koju osuđuje cijeli svijet

Ovdje se ne radi o tome što smo američki partner, nego se radi doista o jednoj diktaturi - koju osuđuje cijeli svijet. Ovo nije pitanje samo odnosa pojedinih velikih sila, nego postoji konsenzus. Svi jako dobro znamo kakav je režim u Sjevernoj Koreji i potpuno je neprimjereno da bilo tko od hrvatskih dužnosnika, na taj način u tajnosti, odlazi u Sjevernu Koreju.