Očito dobro pripremljeni HDZ-ovi zastupnici u Saboru su, na aktualnom prijepodnevu (srijeda, 22. siječnja), izrešetali premijera Milanovića i njegove ministre. „Pogađali“ su tamo gdje je ova diletantska vlada najslabija - na socijalno-gospodarskim temama. Ali, nisu izostale ni one ideološke. Premijer je po svome starom običaju izbjegavao konkretno odgovarati, zamjenjivao je teze, prozivao HDZ za vlastite neuspjehe. Prebacivanje odgovornosti i lažne optužbe - na to se sveo Kukuriku program. Polemike s jučerašnjeg aktualca hdz.hr donio je u tri nastavka. 

Vladu potresa afera Šegon, a nikome ne pada na pamet podnijeti ostavku. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/da-se-slucaj-segon-dogodio-hdz-ovoj-...

Stoga je potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Gordan Jandroković „podsjetio“ premijera na grijehe njegovih suradnika. Za svaki slučaj, jer premijer često „zaboravlja“ što radi njegova „nesposobna, ali poštena“ ekipa:

Nepodnošljiva lakoća ignoriranja

- Tvrtka u Šegonovu vlasništvu dobila je kredit, a iz priopćenja uprave HBOR-a vidi se da taj kredit nije u skladu s uvjetima programa koji je trebao biti odobren. Zadnjih nekoliko dana otkrilo se i da je Šegon osobnom imovinom jamčio za kredit. Dakle, znao je da čini nešto što nije u skladu s propisima. Danas vidimo i da ne otplaćuje kamate te da je HBOR-u dužan 160.000 kuna. 

Potom je naš zastupnik „razoružao“ Milanovića, upitavši ga kako povezuje uvođenje reda - za koji se tobože zalaže - sa slučajem Šegon!? Je li njegova pasivnost posljedica straha od ministra Linića? Premijer je i na ova pitanja - gle čuda! - izbjegao odgovoriti, pa je Jandroković komentirao da je fascinantna lakoća kojom ignorira vlastite grijehe:

- Od Vaše nesposobnosti deblja je jedino Vaša koža!

Partijski pritisci na pravosuđe 

- Upustili ste se prije nekoliko mjeseci u nagle, nepotrebne, štetne ustavne promjene i na tom ste putu poraženi. U tu ste se avanturu upustili isključivo zato što se protivite Perkovićevu izručenju njemačkom pravosuđu. Koje su to Vaše stručne kompetencije da prozivate pravosudne dužnosnike za kvalitetu njihovog rada? Zašto pravosuđe podvrgavate političkom pritisku? I to ne samo Vi! Hoćete li napokon odustati od takve prakse? - pitao je Milanovića Davorin Mlakar, još jedan potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a.

Premijer je - praveći se Toša - odgovorio da je pravosuđe neovisno, iako smo svi već dobro upoznati sa skandalom s „visokim izvorom iz Vlade“. Iako svi znamo da je Milanović (kao i Josipović) više puta „pouzdano“ tvrdio da je u Perkovićevu slučaju „ionako nastupila zastara“! Čime se flagrantno miješao u rad neovisnog pravosuđa!!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/bosnjakovic-neoprostivi-nasrtaj-vlad...

Po uzoru na TV Zagreb

- Po ugovoru s Vladom, HRT svojim programima mora zadovoljiti interese javnosti na državnoj, regionalnoj i lokalnoj razini, kao i u sadržajima namijenjenima Hrvatima izvan RH. No Radman ukida 11 dopisništava u Hrvatskoj te ona u Sarajevu i Mostaru!? Kada već šutite na tu sramotu, znate li što uopće piše u ugovoru Vlade i HRT-a? Zašto bi svi građani plaćali javni servis koji je pretvoren u partijsko glasilo!? - upitala je premijera HDZ-ova zastupnica Sunčana Glavak.

Milanović se opet nemušto izvlačio: „Ne znam u čemu je šteta!?“. Ili ne zna što piše u ugovoru, ili ga nije briga. Svejedno, bitno je da je Goran Radman odradio „zadatak“ zbog kojeg je i instaliran - partijski je disciplinirao Prisavlje. HRT, koji je ostao hrvatski još samo po nazivu, stavio je pod potpunu kontrolu.

http://hdz.hr/vijest/iz-sabora/nije-problem-radmanova-komunisticka-prosl...