(VIDEO) Predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić u saborskoj je raspravi „obrisao pod“ s logoreičnim zastupnikom Živog zida Branimirom Bunjcem koji je, po običaju ne govoreći o temi koja je bila na dnevnom redu, ponovno sipao šuplje frazetine i plitke dosjetke o našoj Vladi i parlamentarnoj većini.

Žute kuverte Živog zida

Bačić je podsjetio uvaženog kolegu Bunjca da se iz dijela oporbe često primitivno vrijeđaju ostali zastupnici:

- Pokušavate od Hrvatskog sabora napraviti debatni klub, pričati o svemu i o svačemu, samo ne o temi koja je na dnevnom redu. I kada vas zbog toga predsjedavajući upozori, onda sipate fraze o „faraonima i despotima“ koji tobože „zatiru demokraciju“. Vi, kolega Bunjac, sada se usuđujete govoriti o „političkoj trgovini“, a „zaboravljate“ da je zastupnik Hrvoje Runtić upravo Vašu stranku, kada je iz Živog zida prešao u Most, javno optužio da ste ga pokušali podmititi kako ne bi urbi et orbi objavio da su u vašoj izbornoj kampanji žute kuverte „šetale“ bez adresiranih donatora.

Licemjerje Živog zida

Istaknuo je i da je Klub HDZ-a ostao bez troje zastupnika s kojima je ušao u Sabor, ali da se nikog zbog toga nije prokazivalo.

- Jesmo li tim koleg(ic)ama koji su prešli u oporbene redove rekli da „zagađuju prostor“ - kao što to neki SDP-ovci poručuju zastupnicima koji su napustili Bernardićevu stranku?!? Bunjac spominje „faraone“. Pa ga pitam: koji se predsjednik stranke javno pohvalio da je „presjekao stvar“ i odlučio da će Bunjac ostati zastupnik, a da ga neće zamijeniti gđa. Palfi?!? Koji je to i čiji predsjednik sam sebi dao za pravo objaviti da neće poštivati Ustav te nedjeljivost i neotuđivost mandata svakog zastupnika? I onda Živi zid ima obraza tvrditi da su drugi predsjednici „faraoni“ i da se ponašaju „despotski“.

Kolega Bunjac, najprije očistite svoje dvorište! Puno je prljavštine ispred vrata Živog zida koju pokušavate sakriti tako da pljujete u sabornici po kome god se sjetite i kad god se sjetite! - zaključio je Branko Bačić.