Premijer Milanović, u panici zbog svojih neuspjeha i katastrofalnoga gospodarsko-socijalnog stanja u koji nas je sunovratila njegova diletantska vlada, opet je pribjegao onome jedinom što „zna“ - napadu na HDZ i uvredama. SDP-ov program sveo se na - svaljivanje krivnje! Ispra(z)na i već prilično dosadna fora. HDZ je valjda kriv i zato što su vladajući nesposobni!? 

Novi premijerovi biseri

Tako je Milanović jučer u Opatiji zablistao s tri nova bisera, jamačno kako bi bar malo pokušao skrenuti pozornost javnosti (i) s novih nameta i poreznih povećanja koje nam sprema zajedno s gulikožom Slavkom Linićem. Prvo: da su „radikalni rezovi“ dio programa HDZ-a i EPP-a, dok „umjereni“ SDP „ne ubija svaku šansu za rast“. Drugo: svoju je partiju usporedio s „nebom“, a HDZ s „podzemljem“. Treće: osporio je - kao nadaleko poznati ekspert - ocjenu uglednog Economista da Hrvatska spada među 10 najgorih ekonomija na svijetu. 

Naš saborski zastupnik Domagoj Ivan Milošević (i koordinator HDZ-ovih gospodarskih odbora) za RTL Danas skupno je prokomentirao nove Milanovićeve besmislice i njegov svađalački ispad. Izjavu prenosimo u cijelosti: 

HDZ se u protekle dvije i pol godine neprekidno suprotstavljao podizanju poreza, SDP-ovu zavlačenju ruke u džep i građanima i gospodarstvu - koje nas je praktično dovelo do ekonomskog sloma. Program HDZ-a temelji se na poticanju investitora, srednjeg i malog poduzetništva, na zapošljavanju - a ne na rezanju. Dakle, sve je suprotno od onog što podmeće g. Milanović. 

Bilo bi dobro da napokon saznamo je li on uopće svjestan u kojoj je zemlji premijer. Krajnje je vrijeme da preuzme odgovornost za sve ono što su „postigli“ on i njegova vlada. Svojim snagama ne mogu izvući zemlju iz krize, nego je nažalost zakopavaju još dublje. Ne znam koja nam još potvrda treba da je njihova politika pogrešna! Građanima ne treba Economist kako bi znali da nije dobro. To se osjeća na svakom koraku! 

A „nebo“ i „podzemlje“? Na takve Milanovićeve izjave nije potrebno reagirati - postale su posve irelevantne i nitko ih više ne shvaća ozbiljno.

U izjavi koju je istim povodom dao za današnji Večernji list Milošević je još dodao: 

Vrijeme je za najozbiljnije razmatranje izvanrednih opcija jer nam prijeti potpuni ekonomski slom. Plaće i mirovine mogle bi biti dovedene u pitanje!