Jandrokovićje rekao kako ne znam na koga je predsjednik Vlade mislio, ali ako je mislio naHDZ odbacujem to s indignacijom. Radimo sve što možemo kako bismo pomogli daHrvatska 1. srpnja iduće godine postane punopravna članica EU, predsjednikstranke je u Bukureštu na summitu Europske pučke stranke i s naše strane ćemoučiniti sve da Hrvatska postane 1. srpnja 2013. punopravna članica, izjavio jeJandroković.

Reagirao jena premijerovu izjavu s početka Vladine sjednice, kojom se osvrnuo na porukepojedinih inozemnih političara kojima se u pitanje dovodila spremnost Hrvatskeza ulazak u EU.

Jandrokovićje istaknuo da se, kada se već govori o ogovaranju, treba prisjetiti nedavneMilanovićeve izjave tijekom posjeta Njemačkoj, kada je o Hrvatskoj govorio kaoo zemlji paradoksa kojom je gotovo nemoguće upravljati i u kojoj se neredovitoplaća porez.

Dakle,ostavio je sasvim sigurno jedan loš dojam na svoje domaćine i možda je i tojedan od razloga zašto su pojedinci u Njemačkoj bili kritični prema napretkukoji je Hrvatska ostvarila, rekao je Jandroković.

Na novinarskiupit jesu li u HDZ-u uvjereni da Hrvatska 1. srpnja 2013. ulazi u EU, odgovorioje da je HDZ ostavio vrlo stabilnu situaciju kada je u pitanju ulazak u EU,izrazivši žaljenje što je izvješće o napretku Hrvatske "ovakvo kakvoje".

Vjerujem daćemo 1. srpnja postati punopravna članica EU, ali očekujem da se Vlada primi posla,da napravi ono što treba napraviti, da ne filozofira, da se ne hvali, nego daozbiljno radi, istaknuo je Jandroković.

Upitan mislili time reći da će, dogodi li se slučajno da Hrvatska 1. srpnja ne uđe u uniju,jedini krivac za to biti aktualna vlada, odgovorio je kako vjeruje da se toneće dogoditi, ponajviše zbog toga što zadaće koje Hrvatska treba obaviti nisutoliko teške da bi se zbog njih mogao odgoditi ulazak u punopravno članstvo.

Na krajuJandroković je podsjetio kako je HDZ-ova vlada završila pregovore, potpisalapristupni ugovor i poručio da ovo sve što treba učiniti je dovršetak tog posla.