(VIDEO) Naš saborski zastupnik i predsjednik Odbora HDZ-a za znanost i obrazovanje dr. sc. Tomislav Sokol gostovao je u HTV-ovoj emisiji Studio 4. Među ostalim, osvrnuo se na postignuća naše Vlade, uspjehe HDZ-a, rad ministra obrane Damira Krstičevića i montirane fotografije ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića kojima se pokušala destabilizirati državna vlast.

Gostovanje možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O REZULTATIMA VLADE & REJTINGU HDZ-a

Naša Vlada izložena je napadima i slijeva i zdesna, kao možda nijedna do sada! Nikada nije bila tolika diskrepancija između oporbenih podmetanja na račun Vlade i njenih realnih rezultata. Građani, međutim, vide njena postignuća - i to im je to važnije od nekakvih izmišljenih i napumpanih afera. Građani prepoznaju kvalitetan rad Vlade - smanjenje javnog duga, povećanje zaposlenosti, porast minimalne i prosječne plaće, rast BDP-a… HDZ ima bolji rejting od SDP-a i Živog zida skupa!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/crobarometar-jaci-smo-nego-sdp-i-zivi-zid-skupa-rastu-optimizam-i-podrska-nasoj

Pogledajte oporbu: Živi zid, primjerice, toliko govori o državnim financijama, a „ne zna“ voditi ni svoje stranačke financije! Osim toga, koriste Facebook kako bi prozivali neistomišljenike, pozivali na linč. To sam i osobno doživio kada sam s njima pokušao voditi argumentiranu raspravu. HDZ dobro funkcionira i spremamo se za nove izborne pobjede!

O MONTIRANIM FOTOGRAFIJAMA

Unutar oporbenih stranaka cijelo se vrijeme otvoreni odvijaju sukobi, pa se to u dijelu javnosti pokušava kompenzirati na način da se izmišljaju unutarstranački sukobi u HDZ-u. Što se tiče lažnih Tolušićevih fotografija, jasno je da se njima pokušalo kompromitirati i destabilizirati i potpredsjednika Vlade i cijelu Vladu. Drago mi je da to nije uspjelo!

O MINISTRU KRSTIČEVIĆU

S Krstičevićem kao ministrom obrane povećan je vojni proračun za milijardu kuna, donesena je Strategija nacionalne sigurnosti, vraćena je Hrvatska vojska u Vukovar, Varaždin, Sinj i Ploče, podignuta su materijalna prava hrvatskih vojnika... Svi se slažu da je u tome ministar Krstičević izuzetno uspješan!

Što se tiče borbenih zrakoplova, podsjetio bih da je poziv za ponude poslan u srpnju 2017. godine. Pristigle su četiri ponude, sve su predstavljene pod jednakim uvjetima, a odluku o prihvaćanju one najbolje ponudu jednoglasno je podržao saborski Odbor za obranu, uključujući i njegovog predsjednika iz redova SDP-a. Izrael je jamčio da može realizirati svoju ponudu i da će dobiti finalno odobrenje. No dogodilo se to što se dogodilo, natječaj je poništen i sada treba vidjeti koje su daljnje opcije. Bitno je to da ugovor nije potpisan i da nema financijske štete za proračun.

https://www.vecernji.hr/vijesti/sad-ni-u-kojem-trenutku-nisu-savjetovale-hrvatsku-vladu-da-ne-kupuje-izraelski-f-16-1297378