Ivan Šukerposebno se "obrušio" na obrazloženje prijedloga da se odbaci izvješćeHanfe, nazivajući ga nepotrebnim političkim šamarom.

Ako ste većhtjeli ne usvojiti ovo izvješće, trebali ste naći argumente, a ne ovako poslatilošu poruku kompletnom financijskom sektoru, rekao je Šuker.

Neprihvatljivimje ocijenio Vladino obrazloženje da Hanfa nije zaustavila trgovanje dionicama uvrijeme konsolidiranja Liburnije.

Zakon morabiti jednak za sve, a odluke Hanfe ne smiju ovisiti o tome konsolidira li Vladaneko poduzeće, te je li ono u državnom ili privatnom vlasništvu. Hanfaobustavlja trgovanje kad se ispune zakonski uvjeti, a ne kada se to nekomsvidi, rekao je Šuker.

Kazao je ikako ga zanima hoće li se Hanfa u izvješću za 2012. očitovati o pokušaju 'ĐureĐakovića' da preuzme 'Ingru' ili o izjavi predsjednika Uprave 'Podravke'Zvonimira Mršića, koji je na konferenciji Zagrebačke burze i fondovskeindustrije u Rovinju najavio da će uskoro uslijediti dobre vijesti iz tekompanije.

Šuker smatrada se u slučaju neuspjelog preuzimanja 'Ingre' radilo o čistoj manipulaciji naburzi, a Mršićevu izjavu nazvao je "igrokazom s ciljem rasta Podravkinedionice od 7,45 posto.