Htjeli smo utjecati na Zakon o izboru načelnika, gradonačelnika i župana, jer smatramo da taj zakon izravno udara u temelje hrvatske demokracije, rekao je na konferenciji za novinare u Saboru potpredsjednik tog Odbora, HDZ-ovac Josip Salapić.

Njime se, kako je pojasnio, predlaže da se bez izbornog postupka i dvije godine prije isteka mandata, može župana imenovati u Sabor, ako je izabran na listama za Sabor, i to na način da on sam sebi može imenovati zamjenika.

"Kao imperator, bez izbora može izabrati tko će ga mijenjati na mjestu župana", ustvrdio je Salapić ocijenivši da je to zakon kojima se zadovoljavaju potrebe SDP-a i Kukuriku koalicije.

"To je zakon koji se, navodno, donosi za imena i prezimena, kao naprimjer gospodin Zlatko Komadina", rekao je Salapić.

Antičević Marinović im se, kako tvrde, na sjednici obraćala deranjem i povišenim tonom, a na navedenu je temu, tvrde, držala politička predavanja, spominjući neke bivše dužnosnike HDZ-a što, po Salapićevim riječima, nije bile tema dnevnog reda sjednice.

Upozorili smo je, no kada smo shvatili da nema šanse da je urazumimo napustili smo sjednicu, rekao je Salapić ocjenivši kako je danas učinjen ozbiljan udar na demokraciju.