Za lijepe vijesti nikad nije kasno! Uz snažnu potporu saborskog zastupnika i predsjednika varaždinske Županijske organizacije HDZ-a Anđelka Stričaka, na inicijativu Mladeži HDZ-a Varaždinska županija prva je u Lijepoj Našoj dobila Registar volontera!

Radi se o bazi podataka koja na jednom mjestu objedinjava popis svih volontera i lokacija na kojima se mogu angažirati, skupa s podacima o njihovim znanjima, umijećima, interesima, stručnim spremama, statusima na tržištu rada… Uspostavljen je transparentan i lako pregledan sustav, prvi takav u Hrvatskoj.

Treba dati šansu mladima

Stričak je izrazio neskriveno zadovoljstvo ostvarenjem inicijative koja je izišla upravo iz našega stranačkog pomlatka:

- Sretan sam jer je inicijativa prepoznata i izvan HDZ-a! Ovo je dokaz da mladi imaju puno toga reći i pokazati, samo im treba dati šansu. Pozivam i ostale mlade članove naše stranke neka hrabro istupe sa svojim idejama - jer će u nama starijim kolegama uvijek imati podršku! Ponosan sam i na naše mlade i na činjenicu da prvi u RH imamo takvu bazu podataka!

Alen Trglačnik, član Mladeži HDZ-a koji je još u travnju predstavio ovaj plemeniti projekt varaždinskoj županijskoj skupštini, nije skrivao oduševljenje:

- Čvrsto sam uvjeren da će registar utjecati i na rast volontiranja. Pozivam sve da se aktiviramo u bilo kojem području volontiranja i da budemo dio tog registra. Hvala i županijskom HDZ-u koji je stao iza nas.

Bogato volontersko iskustvo

Veliku potporu realizaciji projekta dala je i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i civilno društvo Varaždinske županije i članica ŽO-a HDZ-a Lovorka Horvat, koja i sama ima bogato iskustvo u volontiranju, i to u dalekoj Africi, u Ruandi:

- Na prvu sam se oduševila inicijativom i odmah prionula poslu, tražeći model po kojem bi se mogao ustrojiti Registar volontera. Otkrila sam da je najbliži našoj ideji, a ujedno i najprihvatljiviji, irski model registra. Cilj nam je da volontiranje, kao oblik korisnog rada, postane još prepoznatljivije i u potpunosti javno dostupno. Želimo da se što više sugrađana uključi sa zajedničkom svrhom - pomaganje bližnjima.