I na Staru godinu novinari su nizom pitanja obasuli predsjednika Hrvatskog sabora i glavnog tajnika HDZ-a Gordana Jandrokovića. Donosimo njegove ključne poruke:

O USPJEŠNOJ SABORSKOJ GODINI

Prošla je godina u političkom smislu bila turbulentna, s dosta izazova i promjena. Ali smo u Hrvatskom saboru donijeli sve što smo i planirali - jako puno zakona koji imaju izravan utjecaj na veću kvalitetu života hrvatskih građana, kao što su porezna ili mirovinska reforma te zakoni vezani za poljoprivredu i regionalni razvoj. I Deklaracija o položaju Hrvata u BiH važan je dokument.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/donijeli-smo-rekordnih-240-zakona-ali-je-nazalost-oporba-odlucila-da-izgredima-i

O SNAZI HDZ-a & NOVIM POBJEDAMA

I što se tiče samog HDZ-a vrlo sam zadovoljan 2018. godinom. konsolidirali smo stranku u organizacijskom smislu, posebno u financijskom. Prošli smo i kroz neke burne etape, ali završavamo godinu kao uvjerljivo najjača politička stranka. Pripremamo se za europske i predsjedničke izbore u 2019. - očekujem da će stranka ponovno pokazati svoju snagu u godini koja je pred nama.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/revizija-izrazila-bezuvjetno-misljenje-o-financijskim-izvjestajima-uskladenosti

Pred nama su, prvo, europski izbori - na njima kanimo pobijediti i potvrditi da smo najjača stranka. Potom slijede predsjednički izbori - uvjeren sam da ćemo i na njima slaviti!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/crobarometar-hdz-premocno-na-1-mjestu-zavrsavamo-godinu-kako-smo-je-i-zapoceli

O KANDIDATURI PREDSJEDNICE

U HDZ-u očekujemo da predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović kaže hoće li se kandidirati. A ako se odluči kandidirati, onda će joj HDZ dati potporu. A je li se, kako pitate, trebala izjasniti još jesenas? Budući da se do sada nisu pojavili neki drugi ozbiljni kandidati, sasvim je logično da predsjednica pričeka i da ne iznosi prva svoju kandidaturu.

O PLANSKI POTICANIM SUKOBIMA

Pokazalo se koji su ljudi stajali iza povremenih zaoštravanja na crti predsjednica Republike - Vlada ili HDZ. Vjerujem da ulazimo u razdoblje ojačane suradnje na dobrobit hrvatskih građana. Predsjednica je proizišla iz naše političke obitelji.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/sada-je-svima-jasno-da-su-bivsi-savjetnik-i-siritelji-mrznje-planski-poticali

O „ODGOVORNOSTI“ MINISTRA KRSTIČEVIĆA

Nisu točne tvrdnje objavljene u medijima da premijer Plenković „istražuje odgovornost“ ministra obrane Damira Krstičevića zbog slučaja izraelskih borbenih zrakoplova F-16 Barak. Važno je to jasno demantirati! Problemi s kupnjom očito nisu nastali na hrvatskoj strani, nego na relaciji između SAD-a i Izraela. Voljeli bismo da se problem riješi između te dvije države. U slučaju da se to ne dogodi, sukladno najavama koje dolaze iz Vlade RH, ići će se u novi natječaj!

O „REKONSTRUKCIJI“ VLADE

Odluka o tome tko će biti ministri na predsjedniku je Vlade, koji sa svojim prijedlogom ide u Hrvatski sabor. Nema nikakvih naznaka da će doći do rekonstrukcije. To uopće nije tema.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/nece-biti-rekonstrukcije-vlade

O AFERI SMS

Afera nije vezana za ljude koji sada vode HDZ. Radi se o pojedincima koji su očito djelovali izvan sustava, koji su se - prema onom što do sada znamo - služili neprimjerenim, a možda i nezakonitim načinom rada i operacijama. No o tome će sve reći istraga. Oni koji su eventualno povezani morat će odgovarati, što smo u više navrata naglasili, ali o imenima neću i ne mogu govoriti dok ne završi istraga.