Potpuno očekivana odluka. Svima u ovoj zemlji bilo je jasno što će se dogoditi. Svima, osim premijeru. Ova Vlada nije dobila mandat da bi Hrvatska bila kažnjena sankcijama - izjavio je potpredsjednik kluba zastupnika HDZ-a.

Nakon lex Perković i rasprodaje („predaje“) CO-a i HPB-a, HDZ-ovi zastupnici na aktualnom satu nastavili su rešetati (uglavnom) premijera kombinacijom ideoloških i gospodarskih pitanja.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/burno-u-saboru-premijeru-dokad-ce-hrv...

A i Milanović i njegovi ministri nastavili su po starom - izbjegavajući odgovore i prozirno pokušavajući krivnju prebacivati na sve ostale, najčešče HDZ. Pritom su zastupnici trenutačne većine na sve moguće načine nastojali „razvodniti priču“.

Polemika se odvijala u sjeni vijesti koja se Saborom proširila tijekom stanke - da je EK službeno pokrenula sankcije protiv Hrvatske i definirala ih: "pojačani monitoring i suspenzija sredstava za pripremu za ulazak u schengenski prostor“.Na što je Gordan Jandroković, prije nastavka rasprave, izjavio novinarima

- Potpuno očekivana odluka. Svima u ovoj zemlji bilo je jasno što će se dogoditi. Svima, osim premijeru. Ova Vlada nije dobila mandat da bi Hrvatska bila kažnjena sankcijama. Ovo je samo potvrdilo da je vrijeme za prijevremene izbore.