„Likvidacija bi bila loša. Radi se o brendu i jednoj od hrvatskih vrijednosti“, rekla je Kosor pozivajući vladu da pronađe četiri do pet milijuna kuna za privremeno financiranje Vjesnika do, kako je rekla, pronalaska konačnog rješenja za tu dnevnu novinu.

Novac se može namaknuti, po njezinom mišljenju, iz proračuna ureda premijera koji je, kako je rekla, povećan je sa 2,7 milijuna na 8 milijuna kuna.

Novci se mogu osigurati i, kako je rekla, uzimanjem dijela novca od potpora civilnom društvu koje lani dobilo 40, a ove godine 105 milijuna kuna.

U Vjesniku rade profesionalci, ljudima sa sudbinama te je neprihvatljivo da ih vlada pošalje na cestu, poručila je Kosor naglasivši kako će osobno pisati premijeru Zoranu Milanoviću te ga zamoliti za razgovor.

Upitana da li je kao premijerka pridonijela srozavanju Vjesnika na 2000 primjeraka, Kosor je odgovorila kako je to netočno.

„Potpora koju smo davali bila je bezupitna i nisam tražila da se piše ovako ili onako, dobro ili loše“, rekla je Kosor podsjećajući kako je njezina vlada lani za taj list izdvojila 18 milijuna kuna.

Na upit je li brojala svoje fotografije objavljene u Vjesniku dok je bila premijerka Kosor je uzvratila: „Nigdje, pa ni tamo, jer sam imala pametnijeg posla!“, a o tome je li kao premijerka imala utjecaj na uređivačku politiku te novine rekla je kako se s glavnim urednikom Brunom Lopandićem nikada nije čula.