U Saboru se jučer raspravljalo o izmjenama Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom. Zastupnica Đurđica Sumrak žestoko je prozvala dosadašnjeg predsjednika Josipovića za neosjetljivost na probleme učenika s invaliditetom. 

Josipović ne mari za najugroženije

Osvrnula se i na Vladino odbijanje amandmana na prijedlog proračuna potpredsjednika Sabora akademika Željka Reinera, naglasivši da je Milanovićeva poslušna većina odbila čak i one amandmane koji se odnose na obrazovanje osoba s invaliditetom. 

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-rastrosni-milanovicev-i-josipov...

Sindrom grijeha nečinjenja

U svrhu njihova obrazovanja, naime, sredstva za Ured Predsjednika smanjila bi se za otprilike četiri milijuna kuna. Josipoviću to očito ne odgovara, pa se prešutno usuglasio s odbijanjem tog amandmana. Sumrak je, stoga, argumentirano kritizirala Milanovićeva predsjedničkog kandidata.

- Josipović je u ovom trenutku najmanje pokazao senzibilitet. Sam je trebao reći da se njegovu Uredu skinu ta sredstva i iskoriste se u svrhu boljeg života svih mladih osoba s invaliditetom. Ali, Josipović nije reagirao! Iako u svom Uredu ima i savjetnicu za osobe s invaliditetom.