"To je praksa,mentalni sklop tog načina kadroviranja", rekao je, prozvavši Vladu da uisto vrijeme dok po političkoj liniji i podobnosti upošljava ljude s radnihmjesta tjera na stotine HDZ-ovih članova i drugih profesionalaca.
"Ako su članovi HDZ-a ili simpatizeri oni moraju napuštati svoja radnamjesta, a u isto vrijeme vidimo da ljudi bez kvalifikacija dobivaju nekakvavrlo bitna radna mjesta, mjesta na kojima trebaju biti pravi profesionalci,poznavatelji tog posla", poručio je Karamarko.
Naglasio je kako ga više uopće ne čudi Čačić, već premijer Milanović koji totolerira, koji radi razliku između političkog i kumskog zapošljavanja.
"Koliko se sjećam, dok su bili u oporbi jako su bili alergični napolitičko zapošljavanje koje su nama prigovarali, koje doista nije bio slučaj unašem periodu vlasti. Više me dakle on čudi, taj prag je sve niži", rekaoje Karamarko.
Istaknuo je kako takvu praksu Milanović mora presjeći, iako za to "očitonema snage ili nema ideje, zapravo slaže se s tim kadrovskim rašomonom".
"Oni (Vlada) će si potpuno upropastiti kadrovsku sliku, sami sebi skraćujurok", poručio je, dodavši kako u HDZ-u prikupljaju informacije ootpuštanjima svojih članova.
"Bit će to ozbiljan broj gdje se ljude tjera s posla, izmišljaju senarušeni međuljudski odnosi samo zato što pripadaju našoj stranci", dodaoje Karamarko.
Upitan očekuje li raspad vladajuće koalicije, odgovorio je kako u to nevjeruje, "jer je Milanović davno srušio sve kriterije i on i Čačić bezkriterija gaze po svemu do čega se dođe".