Povratak RH na investicijski rejting najbolje je priznanje radu Vlade RH i HDZ-a! Očekujem da će, nakon S&P-a, i ostale dvije svjetske kreditne agencije podizanjem rejtinga „honorirati“ naša ekonomska postignuća - od rekordnog smanjenja javnog duga do kontinuiranoga rasta BDP-a na zdravim temeljima, a ne na novim zaduživanjima, kao što je to bio slučaj prije ove Vlade. A sve smo to uspjeli usprkos Agrokoru, čija je kriza prijetila potopiti čitavo gospodarsko, i jamstvima koja su se u prethodnim mandatima šakom i kapom izdavala za brodogradilišta, a nama su došla na naplatu! - poručio je predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković na sjednici Klub zastupnika HDZ-a koja je sinoć održana u Kulturnom i multimedijskom centru Bjelovar.

Odvažno pronosimo istinu o našim postignućima!

U tom kontekstu, pozvao je sve naše zastupnice i zastupnike da ne samo u sabornici, nego i na terenu, među hrvatskim ljudima, odvažno pronose istinu o našim uspjesima, koji su to veći ako se prisjetimo u kakvom je lošem stanju zemlju iza sebe ostavila SDP-ova Vlada:

- Oni su dva puta srozali naš kreditni rejting, a mi smo ga dva puta podigli! Što bi oni dali da su mogli i znali postići rezultate koje mi postižemo! Sve što smo dosad učinili na političkom i gospodarskom planu potvrda je snage HDZ-a kao stožerne hrvatske stranke. Zajedno, idemo po novu pobjedu i na europskim izborima, na kojima očekujemo najmanje pet mandata!

Predsjednik Plenković, uz sudjelovanje brojnih HDZ-ovih ministara, izvijestio je naše zastupnike o aktualnim međunarodnim (Brexit, migracije) i unutarnjopolitičkim izazovima s kojima se suočavamo.

Pejčinović Burić u užem izboru!

Kao veliki uspjeh i Hrvatske i Vlade i stranke i nje osobno, izdvojio je ulazak ministrice vanjskih i europskih poslova Marije Pejčinović Burić u drugi krug izbora za glavnu tajnicu Vijeća Europe.

https://vlada.gov.hr/vijesti/potpredsjednica-vlade-marija-pejcinovic-buric-u-uzem-izboru-za-glavnu-tajnicu-vijeca-europe/25615

Naravno, kao i uvijek na Klubu HDZ-a, naši zastupnici temeljito su se pripremali za sve nadolazeće točke dnevnog reda saborske sjednice.

Sjednice po svim županijama

Domaćini iz bjelovarsko-bilogorskog HDZ-a posebno su zahvalili predsjedniku HDZ-a i zastupnicima što su se okupili u njihovom kraju. Predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković istaknuo je da je dolaskom u Bjelovar nastavljena dobra praksa, uvedena upravo u ovome saborskom sazivu, da se sjednice Kluba „decentraliziraju“ te održavaju po svim hrvatskim županijama.

Prije same sjednice Kluba, naši zastupnici obišli su Stalni muzejski postav Domovinskog rata u Bjelovaru, gradsko središte i Bjelovarsko-križevačku biskupiju. A nakon sjednice, posjet je završio ugodnim druženjem s članicama i članovima naše stranke.