U Industrijskoj zoni Kukuljanovo u Bakru održana je sjednica Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru, na kojem su sudjelovali i predsjednik Andrej Plenković te naši ministri. Teme: pripreme za saborske rasprave i glasovanja o 3. dijelu porezne reforme, proračunu i njegovom rebalansu.

Stalno na terenu

Predsjednik Kluba Branko Bačić istaknuo je da je dolazak u Bakar nastavak dobre prakse po kojoj naš klub svaki mjesec-dva organizira sjednicu izvan glavnog grada te time daje podršku HDZ-ovim (grado)načelnicima i zastupnicima iz svih dijelova Lijepe Naše.

Ako je netko stalno na terenu, onda su to ovaj HDZ i ova Vlada!

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/klub-zastupnika-u-virovitici-ako-je-netko-stalno-na-terenu-onda-su-ovaj-hdz-i-ova

Privlačenje investicija

Govoreći o proračunu, Bačić je naglasio da je on na tragu razvojno-socijalnog programa rada Vlade RH i usuglašen sa svim projektima koje je najavila, pa tako i s poreznom, mirovinskom i zdravstvenom reformom:

- S druge strane, proračun otvara put novim investicijama te ga kroz važne stavke vidimo kao poticaj daljnjega gospodarskog rasta i demografske obnove.

13 (grado)načelnika u PGŽ-u!

Ministar mora, prometa i infrastrukture te predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Primorsko-goranske županije (i nacionalni potpredsjednik naše stranke) Oleg Butković rekao je da se na sjednici Kluba razgovaralo i o najvažnijim projektima na području PGŽ-a i Istre - poput radova na punom profilu Istarskog ipsilona i ulaganju više od 100 milijuna kuna u lučku infrastrukturu:

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/samo-dva-mjeseca-nakon-odluke-vlade-rh-u-puli-zapocela-gradnja-dionice-istarskog

- HDZ je u PGŽ-u na vlasti u 13 gradova i općina i u uzlaznom je trendu. Primjerice, od četiri grada u Hrvatskom primorju - u Bakru, Kraljevici, Novom Vinodolskom i Crikvenici - u svima smo dobili povjerenje građana!

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/hdz-prestigao-sdp-po-broju-gradonacelnika-u-primorsko-goranskoj-zupaniji

Industrijska zona Kukuljanovo

Saborski zastupnik i gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić, na čijem području se nalazi Industrijska zona Kukuljanovo, izdvojio je da je na sjednici iskazana sloga, zajedništvo i snaga, koja pokreće brojne projekte u iskrenom partnerstvu naše Vlade i lokalnih jedinica:

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/formula-uspjeha-kako-je-nas-tomislav-klaric-sa-7078-posto-osvojio-4-mandat

- Evo, u našoj Industrijska zoni upravimo gradimo sedam poslovnih objekata, ukupne površine 30.000 četvornih metara. U zoni je zadnjih godinu i pol dana našlo posao više od 500 ljudi, a investicije u tom razdoblju dosežu milijardu i pol kuna, uz 46 milijuna kuna europskih sredstava koje je Vlada osigurala za poslovanje tvrtki u zoni.

Photo: Pixsell & ŽO PGŽ HDZ