Kosor je kazala kako su za vrijeme njenog vođenja vlade financije bile u teškoj situaciji te naglasila da zna "što to znači imati ili nemati za mirovine, imati ili nemati za plaće".

Izjavu ministrice ne smatra dobrom bez obzira na ishod nedjeljnog referenduma i bez obzira što Hrvatska odlučuje o važnom pitanju "jer oni koji vode državu moraju uvijek prije svega znati što hoće, moraju biti pribrani i moraju znati brzo i kvalitetno donositi odluke".

"Vjerojatno odluka vlade da prije referenduma ne donesu ni jednu važnu odluku za državu je u tom kontekstu. Osobno, učinila bih drugačije", kazala je Kosor.

Istaknula je da, bez obzira na referendum, život u Hrvatskoj mora ići, prigovorivši vladajućima da su donošenje proračuna odgodili za nakon referenduma, iako su u izbornoj noći najavljivali da će proračun biti donesen u siječnju.

Upitana smatra li da Vesna Pusić vodi preagresivnu kampanju oko ulaska u EU, Kosor je kazala da svatko ima svoj stil, ali kako je njeno mišljena da "treba uvijek imati malo više strpljenja". Pozitivnim i važnim smatra da ministrica vanjskih i i europskih poslova ide po Hrvatskoj i obraća se građanima.

"Svakako da je važno kad se obraćamo građanima, onima koji će odlučivati, da budemo smireni, da uvažavamo svačije mišljenje, da uvažavamo i one koji prosvjeduju i one koji su protiv te da nastojimo razložno objašnjavati i svoje argumente za ulazak u EU", poručila je Kosor.

Na novinarsko pitanje je li znala za situaciju oko Janafa za kojeg mediji navode da je u konzorciju Zarubežnjeft Adria, zajedno s Rusima i Švicarcima, Kosor je kazala da nije znala te novinare uputila da se obrate bivšem ministru gospodarstva Đuri Popijaču.

Upitana hoće li glasati za ili protiv zakona o ukidanju povlaštenih mirovina za saborske zastupnike kojeg je Vlada danas prihvatila, Kosor je kazala kako prvo mora vidjeti kako on izgleda.

"Mi još nemamo informacije o samom zakonu. Kad vidimo zakon onda ćemo reći kakvo je stajalište kluba HDZ-a", kazala je Kosor.