Obveznici plaćanje te naknade obvezni su do 15. srpnja ove godine platiti naknadu i nadležnoj Poreznoj upravi podnijeti izvješće o pruženim uslugama u pokretnim elektroničkim komunikacijskim mrežama za lipanj 2012. godine. Ukidanjem plaćanja navedene naknade, ističu u Vladi, stvaraju se uvjeti za smanjenje cijena usluga u pokretnim elektroničkim komunikacijskim mrežama, kao i za povećanje investicijske aktivnosti u tom sektoru. Zakon bi prestao važiti 1. srpnja ove godine. Saborski klubovi u raspravi su podržali predloženi zakon. No, Martina Dalić je u ime HDZ-a prozvala vladajuće da ovaj zakon - koji je bivša vlast ukinula u listopadu prošle godine, da bi ga nova vladajuća većina ponovno donijela u veljači ove godine, a sada ga opet ukida - na najbolji način ilustrira lošu ekonomsku politiku ove Vlade.

"Ovo je dobra ilustracija svih manjkavosti i slabosti ekonomske politike", poručila je Dalić, prozivajući Vladu da ekonomsku politiku vodi po principu da poslovno uspješnima ne oprašta profitabilnost i uspješnost, već da ih zbog toga treba oporezovati i kazniti.

Kao drugi loš princip vlasti navela je onaj da svijet počinje s onima koji su došli na vlast, a da su oni bivši sve radili pogrešno. "Taj princip je kratkog i za ekonomiju štetnog daha", poručila je Dalić vladajućima.