(VIDEO) U nastavku aktualnog prijepodneva, predsjednik Plenković je, zajedno s članovima Vlade, odgovorio na još niz zastupničkih pitanja.

Izdvajamo odgovore Bruni Esih, koja je upitala „na temelju kojeg bi legitimiteta uveo euro umjesto kune“, i Gordanu Marasu, koji je po običaju nešto nesuvislo lupetao:

Mala škola za neupućenu zastupnicu

Zastupnice Esih, prešli ste na europske teme - i na tome vam svesrdno čestitam! S obzirom na Vaše ambicije da se prometnete u Europljanku, moram Vas poučiti da je Hrvatska ugovorom o pristupanju Europskoj uniji preuzela i obvezu uvođenja eura. Za Vas bi bilo dobro da pročitate taj ugovor. Da išta pratite, znali biste i da je Vlada 2017. usvojila Strategiju za uvođenje eura, i to slijedom obveza koje imamo upravo članstvom u EU-u.

Vrlo je važno da i Vi kao zastupnica - nakon što ste cijelo jutro vježbali kako biste postavili ovo pitanje, pa niste došli na intoniranje himne - dobro proučite obveze koje je odavno preuzela RH. Dok ste bili kandidatkinja na našoj listi, tvrdili ste da dijelite i europske vrijednosti HDZ-a, pa sam, očito pogrešno, mislio da ste ipak upućeniji.

Maras uvijek isto & nesuvislo

Zastupniče Maras, već se treći put Vaša nevjerojatna fiksacija na gradonačelnika Zagreba prelijeva u pitanja koja meni postavljate. Žao mi je što ste prekasno postali predsjednik zagrebačkog SDP-a i što stoga svaki dan plačete jer niste ušli u Gradsku skupštinu, 100 metara od Hrvatskog sabora, pa da ondje možete iznositi sve što Vas muči.

U podjednako ste teškom položaju kao i Vaš kolega Hajdaš Dončić, koji u Saboru nastoji otvarati pitanje indeksa demokracije, a čovjek je suspendiran u tom istom Vašem SDP-u. SDP-u koji pretendira biti alternativa vlasti. I Vi ste, nakon zastupnika iz Živog zida, krenuli u sport kaznenih prijava. Ovo je saborski saziv u kojem je taj sport postao obvezni element rada. Pričekajte molim Vas izbore, pa ćete vidjeti kolika Vam je potpora!