Hrvatski sabor. Klub zastupnika HDZ-a na današnjoj je sjednici zatražio stanku prosvjedujući zbog brzopoteznog pokretanja otkaznog postupka novinarki HRT-a Heleni Krmpotić nakon dopisa iz ministarstva Milanke Opačić. Još jedan je to pokazatelj partijsko-interesnog ordiniranja po radiotelevizijskom servisu koji bi trebao biti javan, ali i samovolje ravnatelja Gorana Radmana. 

Zastupnik (i član saborskog Odbora za medije) Jasen Mesić decidirano je zatražio da u Sabor dođe Radman i svi oni koji ga nazivaju i protestiraju protiv novinara koji im nisu po volji. Dodao je da se ničija taština u politici ne može braniti tako da se otkazom prijeti svakom novinaru koji komentira nešto što se nekome u tom trenutku ne sviđa.

SDP-ova instrumentalizacija HRT-a

- HRT konstantno pada i nema tjedna da u novinama nema neke afere! No na to nitko iz vladajuće koalicije ne reagira. Do kad će ministri i ministrice iz Vlade imati potrebu da reagiraju prema HRT-u samo onda kad ih netko nešto krivo upita ili komentira, a ne kad se događaju otkazi, samoubojstva i ukidanja dopisništva?! To je nešto što se svi zajedno moramo zapitati! Kada pogledate ovaj sustav koji se na HRT-u događa, jasno je da se priprema takva klima da HRT služi u predizbornoj kampanji vladajuće koalicije.

Svi Radmanovi skandali

Nažalost, ovo nije prva saborska stanka koju su naši zastupnici zatražili zbog načina na koji Radman, inače provjereni kadar predsjednika Ive Josipovića, faraonski upravlja HRT-om. Stoga je Mesić taksativno nabrojio sramotne Radmanove skandale:

- Zatražili smo stanku kada je Radman preko noći smijenio 40-ak urednika, kada je zatečen u sukobu interesa, kada mu je Nadzorni odbor HRT-a iskazao nepovjerenje, kada su ukidana dopisništva u Hrvatskoj i inozemstvu, kada je zaposlenica HRT-a zbog mobbinga počinila samoubojstvo, a ona koja je upozorila na to dobila otkaz, kada je uručen otkaz HRT-ovoj revizorici ili kada je Nadzorni odbor HRT-a na telefonskoj sjednici odobrio ugovor od 67,5 milijuna kuna!