PotpredsjednikKluba i član Predsjedništva HDZ-a Gordan Jandroković kazao je kako smatra daiza te bahatosti i agresije ustvari stoji nesigurnost, strah, jer je Milanovićjako svjestan da u ovih osam mjeseci nije ostvario nikakve rezultate, svjestanje da su rezultati njegove vlade porazni, pogotovo na planu gospodarstva.

Umjesto bahatosti,agresivnosti i bezobrazluka u HDZ-u se od premijera, očekivalo da se nakon šestmjeseci od zadnjeg 'aktualca' ipak bolje pripremi, da bude racionalan,argumentiran, civiliziran i europski predsjednik Vlade kakvim se volipredstavljati.

No, vidjelismo ga u najgorem mogućem svjetlu, kao predsjednika Vlade koji ne odgovara napitanja, koji ne polemizira, koji ne iznosi argumente, već na uvredljiv načinkomunicira sa zastupnicima, iznosi uvrede osobne prirode, poručio jeJandroković.

Naglasio jeda je Milanović jučer uvrijedio niz zastupnika, predstavnike pojedinih hrvatskihregija, a da je posebno neprihvatljivo bilo njegovo uvredljivo ponašanje premaHDZ-ovom zastupniku Davoru Ivi Stieru.

Njegova jeporuka – „ti se nisi rodio u Hrvatskoj, nije te bilo ovdje, ne poznaješHrvatsku i to znači da je ne voliš“. On to govori čovjeku koji je bio jedan odnajvažnijih ljudi za završetak pregovora o članstvu u EU, čovjeku koji je došaosredinom 1990-ih godina i ni na koji način se nije okoristio nego je uložiosamoga sebe u izgradnju hrvatske države i završetak pregovora.

Takvim ponašanjem,naglasio je Jandroković, poslao poruku i Hrvatima koji su se vratili ili senamjeravaju vratiti u Hrvatsku - "ne poznajete Hrvatsku, a to znači da jene volite i da vas onda tu ni ne treba".

Jandrokovićje istaknu kako je Milanović oporbene stranke prozivao da šire govor mržnje, dase koriste šovinizmom kao sredstvom političke borbe, a ovo ponašanje zaistanije ništa drugo nego upravo to o čemu je govorio.

Jandrokovićje naglasio kako jučerašnja Milanovićeva najava da će za ratifikaciju sporazumao granici s BiH iz 1999. godine biti potrebna dvotrećinska većina za HDZzapravo znači da je premijer odustao od ratifikacije, jer je svjestan da HDZ ijoš neke stranke neće glasati za ratifikaciju.

Poručio je daiza tog državništva na koje se voli pozivati, iza te snage i odlučnosti,ustvari stoji slabost, nesigurnost, neznanje, nesposobnost, jer ako si državnikonda ćeš neke stvari napraviti državnički.

Milanovića jeprozvao da je opozvao još jednu svoju bitnu odluku, nakon one da će, suprotnoranijem stavu, ipak ići na gradnju Pelješkog mosta.

Ponovio jestav HDZ-a kako ne treba žuriti s ratifikacijom tog sporazuma, da sada za tonije vrijeme, jer je na snazi privremeni režim, da na taj način razmišljaju ipriznati hrvatski stručnjaci, o kojima je Milanović također jučer govorio somalovažavanjem.