"Pojavili su se neki novielementi iz kojih je jasno vidljivo da je ministar Jakovina i tijekom 2012.,kao ministar još uvijek bio ne samo vlasnik poduzeća nego i ovlaštena osoba zazastupanje poduzeća te da je podnio i financijsko izvješće 18. lipnja2012.", naveo je Jandroković.

To je, vidljivo iz dokumenta kojeje objavio jedan portal, što dramatično mijenja činjenice koje je jučerjavnosti predstavio premijer Milanović kada je rekao da se radi o propustuministra Jakovine.

Jasno je vidljivo da se ne radi opropustu nego o smišljenom i namjernom činu ministra Jakovine te da je cijelovrijeme bio svjestan da to što čini nije u skladu sa Zakonom o sprječavanjusukoba interesa, rekao je Jandroković, ocijenivši da to nije moralno i da zbogtakvih stvari ministri moraju odgovarati.

Ponovio je zahtjev Kluba HDZ-a daministar Jakovina da ostavku ili, ako to ne želi, nakon što je očito obmanuo ipredsjednika Vlade, da ga Milanović smijeni.

"Ako to ne učini, onda jejednako odgovoran kao i ministar Jakovina, za prikrivanje tog nečasnogdjela", ustvrdio je Jandroković.

Naglasio je kako će inzistiratida se ta tema na skine olako s dnevnog reda s obzirom da su otvorene druge temekoje ovo žele zasjeniti ili baciti u drugi plan.