Nakon sjednice Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost kojem se Linić pisano očitovao o svojim optužbama da je premijer Milanović zlouporabio sigurnosno-obavještajni sustav (preciznije, policiju) u svrhu obračuna s njim, predsjednik toga saborskog tijela prof. dr. Miroslav Tuđman (HDZ) jučer se obratio javnosti. Najavio da će Odbor već danas krenuti u neposredni nadzor sustava. Prenosimo ključne dijelove Tuđmanove izjave: 

Na temelju pisanog očitovanja bivšeg ministra financija Slavka Linića o tvrdnjama da je premijer Zoran Milanović koristio službe kako bi se s njim obračunao, saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost od srijede će krenuti u neposredni nadzor sastavnica sigurnosno-obavještajnog sustava: Ravnateljstva policije, PNUSKOK-a i, po potrebi, SOA-e.

Kako ne bismo mistificirali stvari, radi se o onome što je Linić već javno rekao. O konkretnom sadržaju ne bih govorio, a ne želim ni unaprijed donositi zaključke. Idemo u nadzor kako bi se ili potvrdile ili odbacile Linićeve sumnje. Kada donesemo zaključke, o njima ćemo pravodobno izvijestiti javnost.