http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/revizija-izrazila-bezuvjetno-misljenje-o-financijskim-izvjestajima-uskladenosti

Očajna, agresivna oporba

Baš kako se i očekivalo, udruženi oporbenjaci svih boja opet su izvodili cirkus, vrijeđali i podvaljivali te uporno pokušavali, po tko zna koji put, srušiti kvorum napuštanjem sabornice i bojkotiranjem glasovanja.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/dio-zastupnika-od-sabora-stalno-radi-cirkus-gradanima-je-vise-nego-ikad-jasno-tko

Baš kako se i očekivalo, oporba je opet iskazala gubitnički gnjev i rušiteljsku nemoć, a parlamentarna većina - čvrstoću.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/cvrsta-vecina-hrvatski-sabor-usvojio-proracun-za-2019-i-rebalans-za-2018-godinu

Povećanje mirovina & održivost sustava

Sabor je, prvo, u rasponu od 76 do 78 glasova ZA, a jednim suzdržanim, izmijenio cijeli set zakona u skladu s Vladinim prijedlogom mirovinske reforme, čija primjena započinje 1. siječnja 2019. godine.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/za-svako-rodeno-i-posvojeno-dijete-dizemo-mirovine

Državni inspektorat - Ispravljamo SDP-ovu štetu!

Sabor je potom, sa 77 glasova ZA i 1 protiv, donio Zakon o Državnom inspektoratu, kojim će se opet objediniti poslovi 17 inspekcija, koje je SDP-ova vlada  bila nerazumno „razdrobila“ u osam ministarstava. Nije lako popravljati štetu koju su Hrvatskoj nanijeli Milanović, Maras & Grčić!

- Ponovno objedinjavanje inspekcija odlična je mjera za državu, a istodobno smislenije, jednostavnije i ekonomičnije rješenje za objekte inspekcijskoga nadzora - naglasio je predsjednik Plenković.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/u-tri-godine-ulozit-cemo-u-regionalni-razvoj-13-milijarde-kuna-6-puta-vise-nego-u

Odbačeni HNS-ovi amandmani

Sabor je naposljetku sa 72 glasa ZA, 6 suzdržanih i 4 protiv donio Zakon o udomiteljstvu. Prije toga su odbačeni HNS-ovi amandmani kojima se tražilo da se udomljavanje omogući i istospolnim životnim partnerima (formalnim i neformalnim).

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/hdz-ima-jasan-i-principijelan-stav-ne-prihvacamo-amandman-koji-bi-zivotnim

Naša zastupnica Marija Jelkovac naglasila je da taj zakon, prije svega, štiti interese djeteta, a ne umanjuje prava istospolnih parova.

Dobrobit djece & jačanje udomiteljstva

Vlada očekuje da će zakonska promjena povećati regionalnu ravnomjernost pristupačnosti udomiteljstva i, općenito, interes za obavljanje udomiteljstva - jer će se svima povećati i naknada za uloženi trud u skrb.

Ovim zakonom, također, osigurat će se deinstitucionalizacija djece i odraslih koji su na smještaju u ustanovama te poboljšati kvaliteta usluge skrbi u udomiteljskim obiteljima, neovisno o skupini korisnika.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/murganic-zakon-donosimo-na-dobrobit-djece-i-u-cilju-jacanja-udomiteljskih-obitelji