Hrvatsku vidimo kao zemlju u kojoj raste BDP, kao članicu Europske unije u kojoj raste i stopa zaposlenosti, koja rješava probleme na granicama... Nećemo dozvoliti da se Hrvatska vrati u recesiju u kojoj je bila za vrijeme SDP-ove vlade. Hrvatska će biti još jača, ići će naprijed! - istaknuo je, između ostalog, potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Dražen Bošnjaković u izlaganju nakon saborske stanke.

Donosimo njegove ključne poruke:

Rast BDP-a, zaposlenosti, turistički rekordi...

Hrvatsku vidimo kao zemlju u kojoj raste BDP, a rekordno se smanjuju deficit i javni dug, kao članicu Europske unije u kojoj raste i stopa zaposlenosti, koja rješava probleme na granicama... To je riješio upravo naš premijer Andrej Plenković u razgovoru s predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom. Osigurao je time turističku sezonu - koja će biti najbolja do sada!

SDP - samo stečaj i otkazi

Što je alternativa? Vlada SDP-a, koja je bila ocijenjena šestom najgorom vladom na svijetu. Bili ste na sceni i pokazali što znate. Želimo sačuvati gospodarsku stabilnost, još više unaprijediti ove odlične makroekonomske trendove. Donijeli smo zakon koji je stabilizirao situaciju u Agrokoru, sačuvao radna mjesta i zaštitio dobavljače. A gdje ste vi bili? Što ste poduzeli? Ponudili ste stečaj i otkaze! Ponudili ste beznađe ljudima. Možete neprestano pokretati pitanje bilo kojeg ministra u Vladi RH, ali vaš je problem što nemate program i ideja.

Nema povratka na staro - u recesiju!

Ovo nije pozornica na kojoj ćemo čitati što u tisku piše. Ovdje se trebamo nadmetati idejama i nuditi rješenja za stanje u Hrvatskoj. Bilo je optužbi da HDZ „štiti kriminal u Agrokoru“. Za to postoje institucije: MUP, Uskok, DORH. To su tijela koja trebaju o tome odlučivati. O tome se ne odlučuje ovdje. U zadnjih godinu i pol te su resore vodili drugi ljudi - nismo ih vodili mi iz HDZ-a. Besmislica je sada optuživati HDZ. Nećemo dozvoliti da se Hrvatska vrati u recesiju u kojoj je bila za vrijeme SDP-ove vlade. Hrvatska će biti još jača, ići će naprijed!