Ukidanjem dopisništava Radman dovršava „zadatak“ zbog kojeg su ga Josipović i Milanović instalirali - stavljanje programa pod apsolutnu kontrolu Partije! * Ispunio je jedno jedino obećanje - da će HRT vratiti u 70-te, u TV Zagreb nakon sloma Hrvatskog proljeća! * Dovodi podobnike, a dijeli otkaze autorima dokumentarca o generalu Gotovini! * Građani moraju plaćati pretplatu, ali im se istodobno uskraćuje pravo na informaciju jer je tako naložio SDP! 

Destrukcija javne televizije nakon dolaska Gorana Radmana na mjesto glavnog ravnatelja - pod tim su radni naslovom HDZ-ovi članovi saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Jasen Mesić i Sunčana Glavak danas u Središnjici održali konferenciju za novinare. 

Što gore - to za SDP bolje!

Stanje na HRT-u ocijenili su katastrofalnim, nikad gorim, istaknuvši da je ukidanje 11 dopisništava novi korak u „pretvorbi“ javnoga radiotelevizijskog servisa u partijsko glasilo.

- Na javnom servisu, koji plaćaju svi građani, zavladao je potpuni mrak: rekordna niska gledanost kao posljedica jednostranoga informativnog programa, dubiozna financijska situacija te odmazda nad svima koji nastoje korektno raditi svoj posao. Otkazi se dijele zaposlenicima koji se usude progovoriti, a suradnja se uskraćuje onima koji su se „drznuli“ napraviti dokumentarni film o generalu Anti Gotovini. Od Radmanova dolaska smijenjeno je, počišćeno 60-tak urednika, a na njihova su mjesta dovedeni podobni kadrovi. I ono zadnje: uveden je novi e-mail sustav kako bi se kontrolirala korespondencija svih djelatnika - oštro je Mesić otvorio presicu.

Josipovićeva „naređenja“

Je li to onaj povratak u 70-te - retorički se zapitao HDZ-ov zastupnik - koji nam je Radman najavio? Zakon o HRT-u, koji je bio donesen političkim konsenzusom i u dogovoru s EU, izmijenili su samo kako bi okupirali tu medijsku kuću:

- Saborska većina odbija smijeniti Radmana premda ga je sankcioniralo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, premda je uhvaćen u još desetak afera, premda je uništio program i gledanost, premda ga Programsko vijeće upozorava da ne ispunjava programske obveze… Zašto? Zato što on odgovara i predsjedniku Josipoviću i premijeru Milanoviću. Takvom ravnatelju, koji je izgubio svaki kredibilitet, mogu naređivati što se smije, a što se ne smije objaviti. 

Priznajem samo sud svoje partije!

Štafetu je, ali ne onu Titovu poput Radmana, preuzela Sunčana Glavak:

- Može li itko zaustaviti Gorana Radmana? Koji ne odgovara ni Povjerenstvu za sukob interesa, ni saborskom odboru za medije, ni Programskom vijeću HRT-a, ni javnosti. On odgovara jedino svojoj partiji! Jedino obećanje koje je ispunio jest ono da će HRT vratiti u 70-te prošlog stoljeća. I vratio nam je TV Zagreb, i to onu nakon sloma Hrvatskog proljeća! 

Ukidanjem dopisništava Radman dovršava „zadatak“ zbog kojeg je i instaliran - posvemašnju centralizaciju informacija, stavljanje programa pod apsolutnu kontrolu Partije:

Nebriga za Hrvate u BiH

- Izvan Zagreba pratit će se samo protokoli, samo kada Josipović i Milanović posjete neko mjesto! Ukinuli su, prije toga, i dopisništva u Sarajevu i Mostaru, čime su poslali jasnu poruku da ih uopće nije briga za sudbinu naših sunarodnjaka u BiH. Građani moraju plaćati HTV pristojbu, ali im se istodobno uskraćuje pravo na informaciju jer je tako naložila partija! Nedopustivo je da brojne lokalne zajednice budu marginalizirane gašenjem dopisništava. 

Što je sljedeće? Hoće li nam Radman ugasiti ton, a ostaviti samo sliku? Nije problem njegova komunistička prošlost, problem je njegovo boljševičko djelovanje! - zaključila je, efektno, HDZ-ova zastupnica.  

Cenzura i manipulacije

HDZ će, dakako, i dalje inzistirati na Radmanovoj smjeni. Bez obzira što će i današnja presica  biti kažnjena novim cenzuriranjem naših aktivnosti i novim manipulacijama u HTV-ovim dnevnicima. O čemu smo već više puta upozoravali javnost, domaću i međunarodnu. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/hdz-o-dnevniku-htv-utorak-manipulaci...

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/hdz-o-novim-manipulacijama-i-cenzuri...

http://www.hdz.hr/vijest/eu/suica-bruxelles-hrt-krsi-slobodu-medija-sto-...