Nakon stanke, koju je u ime HDZ-azatražio nakon Čačićevog i Marasovog predstavljanja prijedloga zakona opoticanju investicija i unapređenju investicijskog okruženja, Šuker je naglasiopotrebu da se rasprava o tom bitnom zakonu, koji HDZ podupire, usmjeri premapotrebama hrvatskih poduzetnika i investitora te poručio kako svakidobronamjeran i normalan čovjek će poduprijeti bilo kakvu mjeru koja će pomoćihrvatskom gospodarstvu.

Isto tako je naglasio da do ministarakoji predstavljaju zakon ipak očekuje da govore o zakonu, a ne da pričajubalalajke.

Šuker je Vladu prozvao da jezaustavila započete investicijske projekte bivše vlade, na kojima se, istaknuoje, počelo raditi i za koje je osiguran novac, navodeći kao primjervelikogoričku dionicu buduće autoceste Zagreb-Sisak.

"To činite samo kako bi pokazalida vam u proračunu sve štima", poručio je ministrima.

Inače, na izlaganje ministara,replikama je reagiralo više HDZ-ovih zastupnika, pa je tako Ante Babić rekaokako je teško očekivati da će netko investirati u Hrvatskoj u okolnostimavelikog poreznog opterećenja koje je uvela aktualna vlada.
"Pa tko će normalan investirati kada se mijenja porezna politika,retroaktivno se oporezuje, dodatno se oporezuju dividende i isplaćena dobit,kada se govori o porezu na imovinu... Svatko normalan će štedjeti jer nemaporeza na kamate niti ga itko spominje", rekao je Babić.